Prelegerea Ralucăi Voinea la simpozionul Gender Woodstock: Feminist Art Practices din Viena

Criticul de artă și curatorul Raluca Voinea participă vineri, 17 noiembrie 2017, la frei_raum Q21 din Museums Quartier, alături de Zbyněk Baladrán (CZE), Adela Jušić (BIH), Tereza Stejskalová (CZE), Johanna Tinzl (AUT) şi Lucia Tkáčová (SVK), la simpozionul Gender Woodstock: Feminist Art Practices ‒ o serie de prezentări şi performance-uri în contextul VIENNA ART WEEK (13-19 noiembrie 2017). În cadrul simpozionului, Raluca Voinea susţine prelegerea cu titlul Manifestul pentru ginecen (co-autori Raluca Voinea şi Alexandra Pirici).

Evenimentul face parte din expoziţia Stopover ‒ Ways of Temporary Exchange (curatori: Judit Angel, Michaela Geboltsberger, Dóra Hegyi – tranzit, Christiane Erharter, Heide Wihrheim – Fundaţia ERSTE), organizată de Fundaţia ERSTE şi programul de artă contemporană tranzit, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena, în frei_raum Q21 exhibition space. Expoziţia poate fi vizitată până pe 25 noiembrie 2017, de marţi până duminică, între orele 13.00-20.00.

Începând din 2011, Fundația ERSTE și programul tranzit organizează modulele Artist-in-Residence în Viena. Artiști, curatori și teoreticieni din Cehia, Ungaria, România și Slovacia sunt invitați anual la Viena să trăiască și să lucreze în Museums Quartier.

Raluca Voinea este critic de artă și curator, stabilită la București. Din 2012 este co-director al Asociației tranzit.ro și coordonează spațiul tranzit.ro din București. Aici organizează un program de expoziții și evenimente discursive axate pe relațiile dintre arta contemporană și contextele mai largi, sociale și politice, stimulând producția artistică și dezbaterile pluridisciplinare. Din anul 2008 este co-redactor al revistei IDEA artă + societate, precum și, mai recent, redactor al colecției „(Expoziții)“ a Editurii IDEA. În 2013 a fost curatoarea Pavilionului României la cea de-a 55-a ediție a Bienalei de la Veneția, cu proiectul „O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneția“, al artiștilor Alexandra Pirici și Manuel Pelmuș.

Mai multe informaţii despre programul simpozionului Gender Woodstock: Feminist Art Practices sunt disponibile aici: http://www.q21.at/programm//programmdetail/gender-woodstock-feminist-art-practices/