Institutul Cultural Român găzduiește în Sala Mare, pe 24 octombrie, începând cu ora 16.00, reuniunea participanţilor la Şcoala de Vară „Teatru de HUNDORF” – „Casa de acasă”. Organizatorii - Asociația „Acasă la Hundorf”, alături de prietenii lor din Bucureşti, vor prezenta contextul, vor descrie locul și vor evoca atmosfera Școlii, care, anul acesta, a ajuns la cea de-a treia ediție.
Este o întâlnire de bilanţ dedicată tinerilor artişti de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, colegilor celor implicați în proiect, reprezentanţilor instituţiilor partenere, prietenilor și apropiaților proiectului „Acasă la Hundorf”.
Vor vorbi Anca Boeriu (lect.univ.dr. Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, artist vizual), Dumitriana Condurache (lect.univ.dr., Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Teatru, regizor), Dragoş Pătraşcu (prof.univ.dr. Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale şi Design, artist vizual). Invitat de onoare este Matei Vişniec
Asociația ”Acasă la Hundorf”, organizează, din 2015 proiectul intitulat ”Teatru la Hundorf”, în colaborare cu instituții naționale și locale. Această nouă viziune s-a născut în paralel cu un proiect de rezidențe artistice dezvoltate în 2013, conturate cu sprijinul a trei echipe artistice de profesioniști. Prima echipă cooptată în acest proiect a fost o echipă de artiști plastici, studenți și absolvenți UNARTE, membri ai Clubului Ilustratorilor, succedată de o echipă de antropologi ai Muzeului Țăranului Român, cât și o echipă de artiști străini, care vin, anual, la Hundorf,în vederea antrenării generației tinere într-o serie de activități creative, menite să construiască, pe termen lung, propria viziune asupra moștenirii culturale a comunității pe baza unor metode non-convenționale utilizate la nivel mondial în salvarea patrimoniului imaterial al comunităților locale.
Anul acesta, printre invitații străini s-au numărat Mecca Antonia Burns (S.U.A.), teatrolog, Pia Brodtrager (Austria), specialist în tehnici de interacțiune la nivel social prin artă performativă și Elisa Sarchi (Italia), actor.
Parteneri: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Muzeul Țăranului Român, Consiliul Județean Mureș, Primăria Comunei Viișoara, Județul Mureș, Consistoriul Districtual Evanghelic Sighișoara, Clubul Ilustratorilor București.