Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România - UCIMR, Exces Music şi Accademia di Romania din Roma continuă seria cursurilor de vară „ICon Arts – Roma”, în perioada 25–30 august 2014. În completarea secţiei de muzică de cameră, susţinută de violoncelistul Adrian Mantu (membru al cvartetului Con Tempo/RTE Irlanda), cea de a doua ediţie lansează şi un masterclass de fotografie, coordonat de artiştii Mihai Benea (Bucureşti) şi Sebastian Marcovici (Sibiu).
Cursurile de vară „ICon Arts – Roma” se vor încheia cu un concert final în data de 30 august 2014, ora 20.00, în Sala de Concerte a Accademiei di Romania. Îşi vor da concursul: Gabriel Oraveţ, Kecskes Aved Erika, Kecskes Aved Csilla, Aved Eva, Alexandra Făgărăşan, Andra Bălan, Raluca Michnea, Romana Sălăjan şi Melanie Higgins, cu participarea extraordinară a artistului Adrian Mantu.
Academia ICon Arts – Roma este un proiect desprins din Festivalul şi Academia „ICon Arts” Sibiu, primul eveniment independent românesc de amploare dedicat artelor contemporane, ce reuneşte anual peste 150 de artişti muzicieni, dansatori şi fotografi din întreaga lume. De-a lungul timpului, proiectul „ICon Arts”a atras personalităţi de la instituţii prestigioase din ţară, dar şi din Franţa (Theatre National de Criée), Marea Britanie (Royal Academy of Music din Londra, Conservatorul din Birmingham), Spania (Filarmonica din Madrid), China (Conservatorul din Beijing), SUA (Boston University).
Adrian Mantu a absolvit cursurile de specializare ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Studiile sale au continuat la Banff Centre for the Arts din Canada, Accademia Chigiana din Siena, Royal Academy of Music din Londra, Escuela Superior de Musica Reina Sophia din Madrid şi la Academia Europeana de Muzică din Aix-en-Provence, studiind, pe rând, cu Ştefan Popov, Zara Nelsova, Radu Aldulescu, Lawrence Lesser şi Marin Cazacu. A studiat şi lucrat în numeroase masterclass-uri de cvartete de corzi cu membri ai cvartetelor Amadeus, Alban Berg, Hagen, Tokyo şi Emerson. Violoncelistul român stabilit în Irlanda este apreciat atât ca şi solist cât şi ca membru al cvartetului ConTempo.
Mihai Benea este recunoscut în egală măsura pentru fotografie documentară cât şi pentru peisagistică, portret sau fotojurnalism. Benea a fost fotograf de presa din 2004 până în 2010, lucrând pentru trusturile Ringier Romania şi Adevărul Holding. Din anul 2011 s-a lansat ca freelancer.
Sebastian Marcovici este unul dintre cei mai apreciaţi fotojurnalişti din România. Fotograf din 2008, Sebastian Marcovici a obţinut în numai doi ani de activitate prima distincţie naţională. În 2010, Asociaţia Artiştilor Fotografi din România i-a decernat premiul „Fotografia anului” la secţiunea jurnalism sportiv. În 2011 câştigă cea mai importantă distincţie acordată de AAFR, Medalia de Aur a Salonului Naţional şi Medalia de Aur de către FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique) şi locul I la secţiunea fotojurnalism la Salonul Naţional „Fotograful Anului”. Sebastian Marcovici este fotograf oficial al unora dintre cele mai importante evenimente culturale şi sportive din ţară.