VISE ŞI CEASURI, Vineri 22 februarie la ora 20

Năcută în România într-o familie de muzicieni, Mihaela Mingheraș și-a început cariera de solistă la opera din Timișoara și la opera din București, unde a cântat rolurile Gilda în Rigoletto, Musetta în Boema, Despina în Così fan tutte, Pamina în Flautul fermecat, Tatiana în Evgheni Oneghin. Stabilită în Franța, își continuă cariera lirică și susține spectacole sub bagheta lui Richard Bradshaw, Guy Condette, Cyril Diederich, Alain Lombard, Friedrich Pleyer, Michelangelo Veltri. A interpretat, printre altele, Susanna în Nunta lui Figaro, Zerlina în Don Giovanni, Pamina și Papagena în Flautul fermecat, Susanna în Hovancina, Siebel în Faust, Micaela în Carmen. Participă și la numeroase festivaluri unde interpretează marile partituri din repertoriul de oratorii, de la Mozart la Dvorak. In recital, cântă Il Tramonto de Respighi cu Orchestra Națională din Lille, arii de concert de Mozart cu Orchestra Națională din București, Les chansons d'Auvergne de Canteloube și Doamna din Monte Carlo de Poulenc. 
Alain Gabriel
– acest tenor și-a încununat cu mai multe premii studiile la Conservatorul Regal de Muzică din Liège, înainte de a intra la școala Operei Naționale din Paris în clasa lui Michel Sénéchal. Debutează în Franța cu Don Ottavio în Don Giovanni de Mozart la Rennes. Urmează alte roluri în Così fan tutte și Răpirea din serai de Mozart, Elixirul de iubire și Don Pasquale de Donizzetti, La vera costanza de Haydn, Fallstaff și Rigoletto de Verdi, Scara de mătase și Bărbierul din Sevilia de Rossini. După o perioadă la opera din Nisa, (Sărmanul matelot, Căsătoria secretă, Troienii), se consacră repertoriului de operă francez pe care îl îndrăgește cu deosebire. Remarcat de Alain Lombard, participă la spectacolul inaugural al Marelui Teatru din Bordeaux. Pe această scenă, va cânta Melot (Tristan și Isolda), Froh (Aurul Rinului), Paris (Frumoasa Elena) și va înregistra Othello împreună cu M. Price și Giaccomini. In paralel, Alain Gabriel cântă numeroase roluri peste tot în Franța. Este invitat să participe la spectacolul cu Traviata de Verdi, transmis în direct în lumea întreagă, înregistrat de RAI, sub bagheta lui Zubin Mehta. In Statele Unite, a debutat la Baltimore în Romeo și Julieta. A mai fost apoi invitat la Carnegie Hall din New York în Poliuto și la Toronto în Bărbierul din Sevilia. In Belgia, opera din Liège îi oferă mai multe roluri, printre care cavalerul forței în Dialogul carmelitelor , Raffaele în Stiffelio, Froh în Aurul Rinului, Cassio în Othello, etc. Recent a înregistrat Carmen cu Andrea Bocelli. 
Nicolae Licareț
- Pianist, clavecinist și organist binecunoscut publicului român și internațional. După studii la Conservatorul de muzică din București, la Weimar și la Bruges, intră în Orchestra filarmonică din București, al cărei director artistic va deveni în 1991. Incepând din 1973, își începe intensa activitate concertistică la pian, clavecin și orgă, va colabora cu dirijori de talia lui Carlo Zecchi, Witold Lutoslawski, Jean Martinon, Roberto Benzi, Lawrence Foster și Igor Markevici, precum și cu interpreți ca Henryk Szeryng, Jean-Jacques Kantorov, Lola Bobescu, Mary Fujivara, Luigi Alva, Gheorghe Zamfir, Ileana Cotrubaș și Atsuko Temma. Licareț a dat concerte în cele mai prestigioase săli din Europa, Statele Unite și Australia, a fost invitat la festivalurile internaționale de la Berlin, Cordoba, Sorrento, Zagreb, Halifax, Los Angeles, Bruges, Havana, Ossiah-Villach, Adelaide și Sydney. Vastul său repertoriu cuprinde piese esențiale pentru cele trei tipuri de claviaturi pe care le stăpânește cu brio, de la muzica Renașterii până la cea contemporană, românească și internațională, dintre care multe piese în primă audiție. 
Salonul de aur al Ambasadei României
123 rue Saint-Dominique, 75007 Paris