- 6 August 2017 - 10 August 2017
- Etichete Festivalul International de Teatru de Papusii de la Ierusalim Icr tel aviv
Festivalul Internațional de Teatru de Păpuși de la Ierusalim, ajuns în acest an la ediția a-XXVI-a, reprezintă cel mai important și cel mai vechi eveniment de profil din Israel. Festivalul va avea loc în perioada 6 - 10 august 2017 în diferite locații culturale din Ierusalim. Cu sprijinul ICR Tel Aviv, spectacolul pentru copii „A fost odată…un ou”, în regia lui Beatrice Iordan, va reprezenta România în programul internațional al acestei ediții.
8 august, ora 22:00 – concert
Trei Parale în cadrul serilor muzicale dedicate publicului larg „Cabaret” la
Teatrul Khan din Ierusalim (intrarea la concert este gratuită)
9 august, orele 10:00, 11:00 și 16:00 – reprezentații ale
spectacolului „A fost odată…un ou”,
YMCA, sala 2 (intrarea pe bază de bilete)
10 august, orele 10:00 și
11:00 – reprezentații ale spectacolului „A fost odată…un ou”, YMCA, sala
2 (intrarea pe bază de bilete)
Detalii și bilete:
http://traintheater.co.il/en/festival/2017/event/1755
http://traintheater.co.il/en/festival/2017/performance/1733
„A fost odată...un ou”
Regia: Beatrice Iordan
Spectacolul se adresează copiilor cu vârstele între 1 și 5 ani
Durata: 35 de minute
Interpreți: Ana Cucuta și Beatrice Iordan: actori, Daniel Pop și Florin Iordan: muzicieni
„A fost odată… un ou” este un spectacol non-verbal de teatru, însoţit de acompaniament muzical live, ce se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani. În realizarea spectacolului compania de teatru a pornit de la ideea că fiecare ființă vie își are originea într-o sămânță primordială: oul. Artiștii au creat o serie de jocuri, mișcări, sunete accesibile înțelegerii copilului de vârstă mică. Ca și în celelalte spectacole ale trupei, nu este urmărit un fir narativ propriu-zis. Mai degrabă, aceștia încearcă să exploreze obiecte deja existente în viața copiilor de vârstă mică sugerându-le noi sensuri. În același timp, spectacolul este îmbrăcat într-o înveșmântare sonoră aparte produsă live, totul creând o atmosferă aparte, magică.
Cu o bogată experienţă în lucrul cu copiii, Beatrice Iordan a absolvit secţia Arta Actorului Mânuitor de Păpuşi şi Marionete a Facultăţii de Teatru – Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, şi studii de master în cadrul aceleiaşi universităţi în domeniul regiei spectacolului de animaţie. Pasionată de muzică, pictură şi nu în ultimul rând de teatru, Beatrice Iordan este în prezent coordonatoarea unei serii de ateliere de teatru de animaţie pentru copii şi tineret. Din 2003 este membră a ansamblului vocal-instrumental „Trei parale”, care s-a consacrat muzicilor urbane de tradiţie orală din România secolului al XIX-lea.
Ana Maria Cucuta este actriţă şi artist păpuşar, absolvind în 2008 Universitatea de Arta Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, Bucureşti, secţia Arta Actorului Mânuitor de Păpuşi şi Marionete. A urmat apoi 2 ani de Master în Arta Actorului, specializarea Commedia dell’ Arte. A avut numeroase proiecte de teatru, film şi televiziune, cursuri de construcţie de păpuşi, ateliere; a experimentat stepul, pantomima, clowneria şi acrobaţiile pe corzi. Proiectele de teatru pentru copii sunt unele dintre cele care i-au rămas cele mai dragi, actriţa păstrând amintiri frumoase de la fiecare.
Membru al trupei de muzică veche românească „Trei Parale” şi etnomuzicolog, Florin Iordan este un maestru al fluierelor şi un iscusit interpret la cobză şi caval. A întreprins numeroase cercetări de teren în diferite regiuni ale României (o parte din ele pe cont propriu, chiar înainte de a se angaja în muzeu), lucrând cu diverşi muzicieni de tradiţie orală. A participat alături de Speranţa Rădulescu şi Costin Moisil la realizarea ultimelor 17 CD-uri ale seriei de muzică tradiţională „Ethnophonie” şi a organizat numeroase concerte, festivaluri sau animaţii muzicale.
Daniel Pop şi-a început pregătirea la şcoala de muzică din Baia Mare. Mai târziu, pe când era student la Braşov, a învăţat să cânte la blockflote şi fluier ţărănesc. Ajuns în Bucureşti, s-a alăturat consortului de blockflote Lyceum Consort, cântând vocal, din fluier sau ca percuţionist. În 2005 s-a alăturat grupului „Trei Parale”. A participat la ateliere şi tabere dedicate fie fluierului, fie percuţiei. Este interesat în egală măsură de muzicile vechi, scrise sau tradiţionale dar şi de reinterpretările moderne şi fuzionale ale acestora.