În data de 27 noiembrie 2018, la Sala de Expoziție a Institutului Cultural Român de la Beijing, a avut loc vernisajul expoziției de pictură „România văzută prin ochii unui pictor chinez”, eveniment organizat de ICR Beijing dedicat Centenarului Marii Uniri și, totodată, Zilei Naționale a României.
În cadrul vernisajului, în fața unui public numeros format din zeci de persoane, chinezi și români, au luat cuvântul domnul Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing, domnul Wang Tieshan, președintele Asociației de Prietenie China-România, domnul Zhang Wenxiang, cunoscut caligraf și pictor chinez, și pictorul Wang Chuan.
Evenimentul a continuat cu dansuri populare românești, care au culminat cu Hora Unirii, prezentate de grupul „Iubitorii din Beijing ai cântecului și dansului tradițional românesc”, constituit din chinezii care au participat la cursurile de dans popular românesc organizate de ICR Beijing.
Expoziția a fost realizată de pictorul chinez Wang Chuancu ocazia marii sărbători a românilor din acest an, Centenarul Marii Uniri și cuprinde lucrări reprezentative despre România, castele și biserici din România, frumoase peisaje românești, râuri, câmpii, dealuri, Munții Carpați cu pădurile sale dese, și personalități, precum marele artist român Corneliu Baba, așa cum sunt văzute de acest artist chinez pasionat de țara noastră.
Expoziția va fi deschisă la sediul ICR Beijing, în perioada 27 noiembrie 2018 - 21 ianuarie 2019.
Dl. Wang Chuan este academician, membru al Asociației Scriitorilor Chinezi, ex vicepreședinte al Asociației Editorilor din provincia Jiangsu, membru al Consiliului Centrului Internațional de Schimb Cultural al provinciei Jiangsu.
A creat numeroase lucrări, participând la Expoziția Națională de Artă, precum și alte expoziții de artă, iar lucările sale au fost selectate pentru a fi expuse în 14 țări ale lumii. A realizat picturi murale cu un total de peste 6700 de metri pătrați, care au fost expuse în piețe, parcuri, teatre, stadioane și bănci etc.
A organizat 11 expoziții personale în China și în străinătate, în România, la sediul Fundației Culturale Române, la Galeria „Forma” din orașul Deva, în China în diverse săli de expoziție, în Malaezia, Kuala Lumpur, la Art House, NN Gallery, la Galeria din Ipoh, la Clubul Wujizhima din Singapore, la Galeria sec.XXI din Japonia, la Ambasada României în China și Muzeul de Literatură Modernă Chineză etc.
A publicat, de asemenea, lucrări de literatură. A publicat 22 de romane: „White hair crazy man”, „The five colors gallery”, „The striking scenery”, „The sound of skylark” etc. A obținut 20 de premii, cum ar fi „Premiul de excelență al scriitorilor chinezi și expoziția de caligrafie”, „Premiul excelent pentru prima expoziție de artă murală din China” etc.
Picoturl chinez a propus ca în luna mai 2019 să deschidă o expoziție la Institutul Cutural Român din București, cu tablouri despre România și China, pentru a marca în comun cei 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și China.
În 2001, a fost invitat de Fundația Culturală Română pentru susținerea unei conferințe despre pictură și s-a organizat o expoziție personală. A obținut medalia de aur pentru expoziție din partea Consiliului Județean Hunedoara.