Film românesc la Festivalul de Film de la Ierusalim Regizor: Radu Jude
Olanda, România 2009 – 90 min.
Cu: Andreea Boşneag, Vasile Muraru, Violeta Haret, Şerban Pavlu, Andi Vasluianu
Synopsis: Delia, o fată de 18 ani dintr-un orăşel românesc, este norocoasa câştigătoare a unei campanii de promovare organizată de o companie producătoare de băuturi răcoritoare: cu doar trei etichete de pe sticlele de suc, Delia a câştigat o maşină foarte scumpă. Fericita câştigătoare, însoţită de părinţii ei, va trebui să pornească spre capitală pentru a filma o reclamă care s-o arate pe Delia ţării întregi, drept dovadă că toată campania a fost pe bune. Pe drumul spre Bucureşti, în familie se iscă un conflict: părinţii vor sa vândă maşina pentru a deschide o mică afacere, pe când fata ar vrea s-o păstreze. O mulţime de probleme apar şi în timpul filmărilor, dar sfârşitul este fericit. Sau, cel puţin, toţi par mulţumiţi de ceea ce au primit. Filmul, bazat pe o întâmplare reală, este o tragicomedie despre oameni obişnuiţi în circumstanţe neobişnuite, despre legăturile de familie şi ceea ce se află în spatele lor.
Proiecţii, Cinemateca din Ierusalim (Derech Hebron 11, Ierusalim) Luni 13/07/2009, ora: 12:45 – sala Cinematheque 1 Sâmbătă 18/07/2009, ora: 13:45 – sala Cinematheque 2 Bilete: 40 NIS
http://www.jff.org.il/, tel. 02-565-4350
După proiecţii, Q&A: actorul Vasile Muraru Născut în 1956, Vasile Muraru este unul dintre actorii celebri ai comediei româneşti, cuplul pe care îl formează alături de Nae Lăzărescu rămânând în topul preferinţelor publicului autohton de-a lungul anilor. În prezent, cei doi sunt cap de afiş în spectacolele Teatrului de revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti. Filmografia lui Vasile Muraru cuprinde titluri precum "De ce trag clopotele, Mitică?", "Un cuib de viespi" sau "Liceenii în alertă". Rolul din "Cea mai fericită fată din lume" este unul cu totul aparte faţă de cele cu care actorul şi-a obişnuit publicul de-a lungul carierei sale. (sursa: http://www.ceamaifericitafatadinlume.ro/).
Participarea actorului este realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român din Tel Aviv.