În data de 16 septembrie 2015, începând cu ora 16.00, la sediul Institutul Cultural Român de la Beijing, va avea loc vernisajul expoziției Cărțile de la Vidra*Plângând de-atâta frumusețe.
Această expoziție semnată de către Carolina Ilica, va fi deschisă publicului larg în perioada 16.0. - 03.11.2015 și va cuprinde prezentarea unei serii de cărți neconvenționale. Artista folosește pentru versurile dedicate locului său natal alte suporturi materiale decât hârtia, precum ștergare, țesături, obiecte tradiționale din lemn din diferite zone ale României, ceramică în forme asemănătoare tăblițelor de la Tărtăria de pe Mureș.
În data de 18 septembrie, ora 10.00, la sediul Institutului Cultural Român de la Beijing va avea loc întâlnirea doamnei Carolina Ilica cu studenții de la Universitatea de Limbi Străine Beijing, Facultatea de Limbi din Estul Europei, secția de limbă română. În cadrul acestui eveniment, studenții vor susține un recital de poezie scrisă de artistă, iar aceasta va susține o prelegere despre poezia românească, urmând ca ulterior să aibă loc discuții libere despre poezia românească, precum și o sesiune de întrebări și răspunsuri.
În data de 19.09.2015, ora 10.30, tot la sediul ICR Beijing, va avea loc seminarul „Schimb de experiență culturală. Elemente comune ale poeziei românești și chineze”.
În cadrul întâlnirii dintre Carolina Ilica și scriitorii și poeții chinezi, vor avea loc dezbateri cu privire la poezia românească și cea chineză, axate pe elemente comune ale acestora.
La toate aceste evenimente, au fost invitați și sunt așteptați să participe reprezentanți ai Comitetului Cultural din cadrul Primăriei Districtului Dongcheng, scriitori chinezi, reprezentanți ai Asociației de Prietenie China-România, reprezentanți mass-media, cetățeni români rezidenți, studenți români aflați la studii în China, profesori și studenți de la secția de limbă română a Facultății de Limbi Străine din Beijing, precum și publicul larg, interesat de cultura românească.
Doamna Carolina Ilica, absolventă a Facultății de Filozofie, Universitatea București este poetă, traducătoare, eseistă, profesor, ziarist, diplomat, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, vicepreședinte și director artistic al Fundației și Organizației Culturale Academia Internațională Orient-Occident, director artistic și președintele juriului Festivalului Internațional „Nopțile de Poezie de la Curtea de Argeș”.
Carolina Ilica scrie într-o multitudine de forme prozodice clasice, dar şi în vers liber, inventând
poemul dublu, de altfel întitulat volumul său 13 Poeme (Duble) de Dragoste fiind deja tradus în 27 de limbi, inclusiv în limba chineză.