- 4 December 2023
- Etichete Art Safari Christmas Edition; ICR
Art Safari, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, aduce bucuria sărbătorilor de iarnă la Palatul Dacia-România din București cu prima ediție Art Safari Christmas Edition. Gândit ca un eveniment cultural distracitv pentru întreaga familie, Art Safari Christmas Edition transformă Palatul Dacia-România de pe strada Lipscani în casa lui Moș Crăciun și așteaptă bucureștenii în perioada 6-22 decembrie cu un program variat de activități: expoziții de jocuri și jucării vintage de pe vremea lui Moș Gerilă de la Muzeul Jucăriilor, spectacole de animație cu păpuși marca Teatrul Țăndărică, magia iernii recreată de Teatrul „Ion Creangă”, spectacole de la Opera Comică pentru Copii, concerte de colinde Cantus Mundi – Corul Madrigal, dar și ateliere de creație pentru copii.
„Prima ediție de Crăciun Art Safari e aici. Sărbătorește cu toată familia! Sănii, jucării, felicitări și decorațiuni vintage de la Muzeul Jucăriilor – copiii descoperă jucăriile care le-au adus bucurie părinților pe vremea când nu existau gadgeturi și tablete. Teatrul Țăndărică, Teatrul „Ion Creangă”, precum și Opera Comică pentru Copii ne aduc magia iernii prin spectacole și expoziții. Vom avea și program de colinde cântate de corurile de copii Cantus Mundi – un program de integrare socială prin muzică dezvoltat de partenerii noștri, Corul Madrigal. Bineînțeles că nu vor lipsi cursurile de artă susținute de profesorii Art Safari Kinder. Pictură, desen, decorațiuni, felicitări, ba chiar ateliere de confecționare a sorcovei”- Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de Artă de la Veneția
„Institutul Cultural Român și Art Safari sunt parteneri în promovarea artei românești fie prin proiectele expoziționale organizate împreună în afara granițelor României, fie prin colaborarea cu instituții muzeale sau alte organizații din străinătate la proiecte expoziționale din țară, oferind ocazia unei audiențe internaționale să descopere artiștii și arta românească. În anul în care ICR aniversează 20 de ani de activitate, încheiem seria noastră de colaborări cu prima ediție de Crăciun Art Safari – prin care ne adresăm în special celor mai tineri, copiilor, spre care intenționăm să deschidem în continuare programele noastre din țară și străinătate.” - Liviu Jicman, Președintele Institutului Cultural Român
Crăciunul nostalgic, adus în contemporan
Una din cele mai așteptate expoziții de la Art Safari Christmas Edition este cea care recreează Crăciunul de altădată: jucării, felicitării, sănii, cadouri și decorațiuni vechi. Copiii de atunci, adulții de azi, vor face o călătorie emoționantă în timp, iar copiii vor descoperi jucăriile pe care Moșul le-a adus părinților. Chiar dacă jucăriile s-au schimbat, bucuria Crăciunul rămâne aceeași!
Teatrul Țăndărică va încânta întreaga familie cu momente de teatru de animație „Freestyle Puppetry”, în intervalele orare 18:00-18:30 și 19:00-19:30 (6-10 decembrie, 16-17 decembrie), iar pe 22-23 decembrie (18:00-19:00) va avea loc o „Întâlnire cu Moș Crăciun”.
Teatrul „Ion Creangă” prezintă Tablouri de iarnă - o expoziție de costume și obiecte din spectacolele dedicate Crăciunului. Pinocchio în căutarea lui Moș Crăciun, Albă ca Zăpada, Crăiasa Zăpezii, Moș Crăciun însuși (plus fotoliul lui, bradul suspendat, tolba de cadouri etc.) sunt doar câteva dintre personajele de poveste care vor cuceri copiii, părinții și bunicii.
Și Opera Comică pentru Copii revine la Art Safari cu o serie de spectacole, iar programul de colinde va fi asigurat de corurile de copiiCantus Mundi – cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, dezvoltat de Corul Madrigal, sub bagheta dirijorului Ion Marin. De asemenea, copiii sunt așteptați și la atelierele corale și de percuție ale programului Cantus Mundi la Art Safari Christmas Edition.
Ateliere de sezon pentru copii
Moșul are un cadou pentru toți copiii talentați. În decembrie, atelierele de creație Art Safari Kinder au un discount de 50%. Programul cuprinde 3 ateliere de sezon:
1. Creaţie de felicitări – toată familia primește cadouri personalizate
2. Pictură figurine pentru brad – cele mai frumoase decorațiuni create vreodată
3. Atelier de confecţionat sorcovă - copiii află ce este o sorcovă, dar și ce alte datini și obiceiuri de Crăciun existau pe vremea părinților
Durata unui atelier este de 1 oră. Biletul la un atelier include și un tur ghidat în Art Safari (minimum 8 participanți) și un set de desen cadou de la Kinder (hartă, coroniță, mască și șablon Natoons).
Program ateliere Art Safari Kinder
6-8 decembrie:17:00-18:00
9-10 decembrie: 12:30-13:30; 14:00-15:00
14-15 decembrie:18:30-19:30
16-17 decembrie:12:30-13:30; 14:00-15:00;15.30-16:30;17:00-18:00
21 decembrie:18:30-19:30
22 decembrie:17:00-18:00
23 decembrie:12:30-13:30; 14:00-15:00;15.30-16:30;17:00-18:00
Bilete: https://www.artsafari.ro/project/ateliere-pictura-copii/
Rezervarea este necesara pentru toate atelierele la tel: 0770 443 219.
Program Art Safari Christmas Edition (6-22 decembrie)
6 decembrie (miercuri) – 12:00-21:00 (ultima intrare: 20:30)
7-22 decembrie (joi-duminică) – 12:00-21:00
Bilete: online, de pe site-ul artsafari.ro sau direct de la intrare
Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București
Toți copiii până în 14 ani intră gratuit la expoziții. Biletele pentru părinți, bunici, unchi și mătuși, dar și pentru atelierele de creație Art Safari Kinder pot fi achiziționate de pe artsafari.ro. Pe toată durata lunii decembrie, atelierele de creație au un discount de 50%, cadoul Moșului.
Despre Art Safari București:
Art Safari, Lidl, Porsche, Kinder, Schweppes, Rose Verite, Yamahaeste specializat în realizarea de pavilioane expoziționale. Organizatorul anual al Pavilionului de Artă București – cel mai mare conglomerat de expoziții de artă din România – ajuns la a 13-a ediție, realizează, în parteneriat cu muzeele de artă din România și internaționale și colecționariiprivați, ample expoziții retrospective care își propun recuperarea valorilor de patrimoniu. Având o puternică latură educaţională, misiunea sa este de a apropia arta de public și de a educa noile generații prin organizarea de ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate și expoziții de artă contemporană în spații neconvenționale, cum ar fi Aeroportul Henri Coandă sau metroul bucureștean. Art Safari este proiect cultural național strategic și este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Artă al României și Institutul Cultural Român.Partenerul oficial Art Safari este BCR. În cele 12 ediții de până acum a înregistrat peste 450.000 de vizitatori.Mai multe detalii: artsafari.ro.
Înființat în 2003, Institutul Cultural Român are drept scop principal creșterea vizibilității culturii române în lume, prin derularea de proiecte culturale în care sunt implicați artiști, autori și operatori culturali români. ICR îşi propune iniţierea, organizarea şi dezvoltarea capacităţii asociative, de mobilizare şi convergenţă în jurul unor proiecte culturale de interes naţional a tuturor acelor instituţii şi organizaţii neguvernamentale, asociaţii profesionale şi uniuni de creaţie, a reprezentanţilor societăţii civile şi a personalităţilor independente care pot contribui la îndeplinirea scopului şi obiectivelor Institutului. ICR se adresează publicului din străinătate printr-o rețea care cuprinde 18 institute culturale românești pe trei continente și prin parteneriate cu instituții relevante din afara țării cu care dezvoltă proiecte comune, inclusiv în 39 de clustere din rețeaua EUNIC. De asemenea, ICR încurajează exportul de produse culturale românești prin susținerea participării creatorilor români la festivaluri și târguri internaționale de carte.