„The History of Love”, regizat de Radu Mihăileanu, la Festivalul Internaţional de Film Evreiesc de la Ierusalim

Festivalul Internaţional de Film Evreiesc de la Ierusalim va avea loc în perioada 24-29 decembrie 2016 la Cinemateca din Ierusalim.

La ediția din acest an, România va fi reprezentată de pelicula "The History of Love"/ "Istoria iubirii" (2016, 134 minute), regia Radu Mihăileanu, prezentată în premieră în Israel.

Cu sprijinul ICR Tel Aviv, Radu Mihăileanu va fi prezent la festival și va participa la sesiunile de Q&A de după proiecțiile filmului din 28 și 29 decembrie 2016.  

The History of Love (2016, 134 minute, subtitrare în limba ebraică)

Co-producție România-Franța-Canada-SUA

Miercuri, 28 decembrie 2016, ora 21:00 - proiecție în prezența regizorului

Joi, 29 decembrie 2016, ora 17:00 - proiecție în prezența regizorului

Bilete: *9377 sau online http://jer-cin.org.il/website/modules/films/film.aspx?fid=6483   

Regia și scenariul: Radu Mihăileanu

Distribuție: Gemma Arterton, Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Elliott Gould, Mihai Călin şi Ovidiu Cuncea

Sinopsis: Adaptare după bestsellerul lui Nicole Krauss, apărut în 2005, filmul este o poveste intercalată, care urmăreşte viaţa lui Léo, interpretat de Derek Jacobi, din vremea Holocaustului până în modernul New York. Léo Gursky şi Alma Mereminski sunt doi tineri îndrăgostiţi care au strămoşi polonezi de origine evreiască, în Polonia anilor 1930. Léo scrie pentru Alma o carte cu titlul "Istoria dragostei", iar, pe fondul celui de-al Doilea Război Mondial, cei doi sunt despărţiţi, când Germania invadează Polonia. Mulţi ani mai târziu, Léo - acum, un bătrân nefericit - nu ştie că volumul dedicat Almei a fost tipărit şi că a recreat legăturile între vieţile străinilor care caută să afle adevărata identitate a personajelor poveştii.

 

Festivalul Internațional de Film Evreiesc de la Ierusalim are loc în fiecare an în luna decembrie, timp de 6 zile. În cadrul festivalului sunt proiectate peste 50 de filme din Israel și din străinătate (lungmetraje, documentare, scurtmetraje, filme de animație și de avangardă) care explorează religia iudaică, istoria poporului evreu, cultura evreiască, muzica evreiască și israeliană, Holocaust, viața contemporană în Israel și în diaspora evreiască, relația dintre iudaism și religiile lumii, precum și rolul identității evreiești în Statul Israel. Festivalul include, pe lângă proiecțiile de filme, o gală de deschidere, evenimente speciale, spectacole live și workshopuri. O atenție deosebită este acordată temei Holocaustului, care este partea cheie a festivalului - cu susținerea Centrului Multimedia pentru Studierea Holocaustului"Joan Sourasky-Constantiner".

Website festival: http://jer-cin.org.il/jjff2016/homepage.aspx