În 18 mai2016, la Școala Internațională de Arte din Beijing din cadrul Academiei Centrale de Arte și Design, artiștii români Panaite Chifu și Vasilica Chifu au susținut conferința „Radiografii planetare: Sculptura și pictura românească la începutul sec.XXI și reperele creației proprii”.
Evenimentul, organizat de ICR Beijing, a fost deschis de către doamna profesor Liu Li Hua, vicepreședintele Școlii Internaționale de Arte din Beijing care i-a prezentat pe cei doi artiști români.
Profesorilor și celor peste o sută de elevi din clasa a noua le-au fost prezentate sculptura și pictura românească și reperele creației artiștilor, exemplificând prin fotografii. Elevii au fost captivați de începuturile formelor de sculptură din România, de la Cucuteni și Măgura, realitatea sculpturii românești în sec.XXI, sculptura atmosferică inventată de sculptorul Panaite Chifu, proiectele noi în sculptura monumentală ale artistului român, precum și de picturile fascinante ale artistei Vasilica Chifu.
În 19 mai 2016, artiștii români au fost invitați să susțină Conferința „Radiografii planetare: Sculptura și pictura românească la începutul sec.XXI și reperele creației proprii” la Departamentul de Sculptură, Facultatea de Arte Plastice – Universitatea Qinghua din Beijing.
În prezența studenților, după discursurile și prezentările profesorului Dong Shubing, directorul departamentului, și a profesorului și sculptorului Zhi Min, artiștii au explicat concepte noi, forme de gândire nouă și inovații în creație, precum sculptura atmosferică a artistului Panaite Chifu și cum toți oamenii sunt entități conectate permanent la energiile universale, că totul curge ca un fluid invizibil, dându-le acestora stări și emoții nebănuite.
După conferința despre realitatea românească de la începutul sec.XXI expusă de către fiecare artist din punctul de vedere al domeniului său de activitate, dar și despre concepția realizării propriilor creații, artiștii au vizitat atelierele din cadrul Departamentului de Sculptură.
La aceste evenimente, ICR Beijing a fost reprezentat de către Antonina Dragne-Ciuceanu, referent principal relații din cadrul institutului.
Expoziția cu lucrările artiștilor români va fi deschisă la ICR Beijing în perioada 14.05.2016 -14.06.2016, Panaite CHIFU, artist sculptor, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Secția Sculptura, care din anul 1980 a participat la numeroase expoziții de sculptură și desen, organizate în România, cele mai multe în București, dar și străinătate, în Olanda, Taiwan, China, Italia, Mexic, Japonia, Spania, Belgia, Elveția, Franța, Grecia, Ungaria, Canada, precum și la numeroase simpozioane de sculptură monumentală în Turcia, Taiwan, Germania, Albania, Luxembourg, Spania, Italia, Mexic, România, Japonia, Coreea de Sud, Portugalia, Elveția, Franța, China, Portugalia, Spania.
Artistul a primit numeroase premii naționale și internaționale și a realizat busturile de bronz ale lui C. Giurăscu, Ion Basgan, Loventhal, Marin Preda și reliefuri în bronz ale lui Constantin Brâncuși, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, George Coșbuc, Nicolae Iorga, Tristan Tzara, Ion Vinea, Vasile Alecsandri, Ion Vinea, Ion Marin etc., precum și lucrări în locuri publice și colecții în România, China, Grecia, Olanda, Franța, Belgia, Ungaria, Canada, USA, Cipru, Austria, Italia, Serbia, Turcia, Anglia, Germania, Albania și Luxemburg, Norvegia, Suedia, Elveția, Polonia, Spania, Portugalia, Japonia, Coreea de Sud, Mexic și Taiwan.
Vasilica CHIFU, membră al Uniunii Artiștilor Plastici din România și absolventă de arte plastice al Institutului „N. Grigorescu” din București, secția pictură monumentală, cu numeroase expoziții naționale și internaționale, precum în Canada, Elveția, Polonia, Ungaria, Germania, China, Japonia, Spania, Olanda și Turcia, ale cărei lucrări se află în colecțiile din China, Olanda, Anglia, Germani, Franța, Ungaria, Canada, Elveția, Japonia și Polonia, a câștigat numeroase premii, precum „Prize for painting” - București și „Honor Mention First Class”, International Biennial Exhibition – Raciborz, Polonia și altele.