În urma audiţiilor ce au avut loc
la Bucureşti în noiembrie 2019, Andrieș Cigulea (violă) a fost
selectat ca membru în EUYO - Orchestra de Tineret a Uniunii Europene,
iar Caius Hiticas (vioară)și Monica Bejenaru (violă) sunt
păstrați pe lista de rezerve. Miriam Zdragat (vioară) și Annisia
Iacovou (vioară) care au participat
la audițiile organizate în Grecia, respectiv Cipru, au fost invitate să se
alăture orchestrei în programul de primăvară.
Andrieș Cigulea (violă) este student anul trei la Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima. Inspiratde sora lui care cânta la vioară, a început să studieze același instrument la vârsta de 5 ani, sub îndrumarea profesorilor Nicolae și Galina Buinovschi. Nouă ani mai târziu, a trecut la violă la clasa lui Vladislav Margine și a Annei Trofimova, la Școala Republicană de Muzică Ciprian Porumbescu. La facultate a studiat cu Traian Boală, Sorin Gherbanovschi și Carmen-Aida Soanea. Începând cu anul 2018, este membru al Orchestrei Naționale de Tineret din România. A câștigat burse naționale și internaționale de la Fundația Remember Enescu, EUphony Orchestra și SoNoRo. Câștigător al celui de-al doilea premiu al Concursului Eduard Caudella, a obținut și premiul special la Concursul pentru cvartete de coarde Mozart.
Miriam Zdragat (vioară)a început să cânte la vârsta de 6 ani. A început lecțiile de vioară la Conservatorul din Atena și studiat cu profesori membri ai Orchestrei de Stat din Atena. În prezent, se pregătește pentru absolvire (2021) cu prim violonistul Orchestrei Simfonice Radio din Grecia și al Orchestrei „Academica” din Atena, Korelis Odysseas. Ca prim violonistă a orchestrei Conservatorului, a avut ocazia să cânte în numeroase concerte cu aceasta și ca solist. A cântat cu ansamblul de coarde „Flex” al Megaron din Atena și, de asemenea, a participat la un proiect italian numit „La Musica: un Ponte tra i popoli”, care vizează unitatea balcanilor prin muzică . În acest an, a primit bursa „Vergotis” oferită de familia Vergotis pentru Conservatorul din Atena.
Annisia Iacovou (vioară) este o violonistă jumătate română, jumătate cipriotă, născută în 1999 în Nicosia, într-o familie în care muzica făcea parte din viața de zi cu zi. Și-a început lecțiile de vioară la vârsta de 8 ani în programul pentru Dezvoltarea Talentelor Muzicale al Ministerul pentru Educație și Cultură, sub îndrumarea profesorilor Menelaos Menelaou și Matheos Kariolou. A devenit membră a ansamblului de tineri soliști de coarde din Cipru format din cei mai avansați și talentați elevi ai programului. Apreciați pentru calitățile lor, aceștia au fost invitați să susțină spectacole în Cipru, dar și în străinătate, în săli de concerte prestigioase din Bruxelles, Viena, Moscova și Roma. Începând cu luna octombrie 2018, studiază de profesorul Marco Rizzi în cadrul Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Mannheim.
EUYO este un proiect muzical european, care reuneşte cei mai talentaţi muzicieni din toate ţările membre ale Uniunii Europene, sub bagheta unor dirijori de faimă internaţională, într-o orchestră care transcende barierele sociale, culturale, politice şi economice. Concertele şi turneele susţinute în întreaga lume, colaborarea cu personalități ale lumii muzicale şi nivelul excepţional de pregătire al muzicienilor au făcut din EUYO una dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii.
EUYO susţine în general două turnee anuale, în primăvară şi în vară, care includ reprezentaţii în cele mai importante săli de concerte şi festivaluri ale Europei. Fiecare turneu este precedat de o perioadă de rezidenţă, de studiu şi repetiţii intensive. Pe lângă turneele tradiţionale, EUYO susţine frecvent concerte şi turnee în Europa şi pe alte continente.
Pentru cele aproximativ 130 de locuri din orchestră se organizează anual selecţii în fiecare ţară. Chiar şi membrii actuali ai orchestrei trebuie să se prezinte la audiții pentru a-şi păstra locul. De asemenea, EUYO are o listă de rezerve de aproximativ 200 de muzicieni, care au şansa să cânte în orchestră în timpul anului.
EUYO oferă șansa unei experiențe profesionale unice pentru tinerii instrumentiști care își doresc o carieră de muzicieni în orchestră. Dezvoltarea tehnicii interpretative la cel mai înalt nivel, experiența marilor săli de concert, întâlnirea cu cei mai buni maeștri îi pregătesc pentru o carieră internațională de succes. Peste 90% dintre membrii EUYO ajung muzicieni profesioniști de marcă, iar cea mai mare parte a lor își găsesc cu ușurință locul în orchestrele de prim rang ale Europei.
„EUYO oferă o experiență neprețuită pentru viitoarea generație de mari muzicieni. Este o adevărată piatră de temelie pentru începutul unei cariere de succes. A fost și va fi mereu o orchestră unică.” - Vladimir Ashkenazy
Începând cu anul 2010, participarea muzicienilor români la EUYO este sprijinită de Institutul Cultural Român.