Duminică, 22 iunie 2014, a avut loc, la New York, de la Cedar Street până la Battery Park, între orele 11.00 și 17.00, Festivalul „Ziua României pe Broadway“. Scena pe care au avut loc principalele moment ale spectacolului de muzică și dansuri populare românești a fost amplasată în fața National Museum of the American Indian, una dintre cele mai importantele instituții culturale de profil din SUA.
De-a lungul traseului, aflat într-o zonă foarte frecventată de turiști, organizatorii au amenajat mai multe standuri de prezentare a tradițiilor populare românești, în forme variate (broșuri, cărți, costume populare, icoane, bucate specifice etc).
Domnul Ștefan Minovici, inițiatorul și producătorul festivalului, s-a bucurat de concursul a numeroase societăți și asociații ale comunității românești din New York, precum și de sprijinul Institutului Cultural Român, prezent la manifestare cu stand propriu.
Festivalul are, de la înființare, în anul 2000, recunoașterea oficială a statului New York și se bucură, la fiecare ediție, de participarea unor personalități politice și culturale din Statele Unite ale Americii și din România. În acest an, printre invitații oficiali ai Festivalului Ziua României pe Broadway s-au numărat doamna Loretta Sanchez, membră a Congresului SUA din partea Partidului Democrat, reprezentând statul California, Co-Chair Romanian Caucus US Congress, E.S. domnul Bogdan Stanoievici, Ministru Delegat pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României, E. S. domnul Iulian Buga, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în SUA, E.S. doamna Simona Miculescu, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotentiar al Misiunii Permanente a României la ONU, doamna Ioana Costache, Consul General al României la New York, doamna dr. Doina Uricariu, director al Institutului Cultural Român din New York.
Au susținut recitaluri Valeria Arnăutu (cântece populare din Oltenia), Brândușa Covalciuc (cântece populare din Transilvania), Ciprian Cocalia (cântece populare din Moldova), Lia Lungu (cântece populare din Mehedinți), Rucsandra-Maria Săulean. Grupul de dansatori „Banatul“ din Ridgewood a încântat asistența cu dansuri tradiționale românești. Un moment de impact în cadul festivalului a fost creat de designerul de origine română Alexandra Popescu-York. Festivalul a beneficiat, potrivit organizatorilor, de prezența a peste 20.000 de vizitatori, cetățeni americani și turiști din multe părți ale lumii.