În data de 8 martie 2017, la sediul ICR Beijing, în intervalul orar 14.00 – 15.30, a avut loc workshopul „Dincolo de granițele cunoașterii” cu tema „Naiul, un instrument simplu, fără limite”, susținut de artista Cornelia Tihon.
Workshopul a fost organizat de ICR Beijing la rugămintea unor profesori și cântăreți la nai, prieteni ai ICR Beijing, sub egida Asociației Naiștilor din China. Au fost prezenți 20 de profesori de muzică și cântăreți la nai din capital și din alte orașe (Shenzhen, Shanghai, Guangzhou, Guizhou, Chengdu, Wuhan și Jinan).
De asemenea, a asistat un public numeros și îi menționăm pe domnul Chen Zi Ming, profesor, etnomuzicolog, președinte al Societății „Muzica Lumii” din China și al Conservatorului Central de Muzică din Beijing, domnul Luo Dongquan, ziarist și vicepreședintele Asociației de Prietenie China – România, profesori de muzică din cadrul Conservatorului Central de Muzică din Beijing și prieteni ai institutului.
Cornelia Tihon a oferit publicului prezent lecții profesioniste de nai. Atelierul a fost complex, artista vorbind despre apariția naiului în lume, despre muzica tradițională românească, apoi a dat explicații profesioniste despre tehnici și metode de interpretare la nai, învățate în cadrul școlii românești de muzică, tehnici de păstrare a sunetului, precum și dezvăluiri din propria experiență.
De asemenea, artista a explificat prin momente muzicale, iar cei prezenți care și-au adus naiurile cu ei, au încercat să interpreteze exact după explicații ei.
După sesiunea de răspunsuri și întrebări, a interpretat la nai câteva melodii din folclorul românesc, acompaniată fiind de Daniel Bădoi la acordeon.
Sediul ICR Beijing a fost asaltat, devenind pe durata workshopului neîncăpător pentru spectatorii absorbiți de muzica naiului românesc.
Toți cei prezenți au imortalizat momentele artistice filmând cu camere de filmat profesioniste și cu mobilele personale.
Evenimentul a avut un imens succes, emoționând publicul, care nu și-a mai dorit să plece.
În zilele de 6 și 7 martie 2017, artista Cornelia Tihon a concertat la Teatrul Mare Național din Beijing, alături de formația sa formată din acordeonistul Iulian Bădoi, pianistul Daniel Bădoi și chitaristul Ciprian Răducanu. Spectacolele au fost organizate de ICR Beijing în parteneriat cu Teatrul Mare Național, în cadrul evenimentului „Muzica Lumii” și au avut un mare succes la public, care i-a aplaudat îndelung pe artiștii români și a cerut mai multe bis-uri.
Evoluția artiștilor români a fost reprezentată în cadrul celui de-al 101-lea spectacol al seriei „Muzica Lumii” prin care Teatrul Mare Național din Beijing oferă ocazia publicului larg să cunoască folclorul popoarelor. Cu această ocazie, prin aducerea artiștilor români, ICR Beijing a oferit posibilitatea mediatizării și promovării valorilor românești.
Cornelia Tihon, originară din Basarabia, este o tânără artistă, care interpretează genuri muzicale diverse (clasic, rock, folclor, jazz) la 22 de instrumente aerofone (de la pai la tulnic sau bucium). Ea este absolventă și masterandă (cu nota maximă) a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București, sectia nai, profesor Dalila Cernătescu și are peste 22 de premii obținute la festivaluri naționale și internaționale de muzică și oricând poate să performeze în cele mai neașteptate formule și genuri muzicale sau să reprezinte România la diferite expuneri internaționale.