Arhitectură
Loc: Centrul Cultural Ceh, Wilhelmstraße 44 10117 Berlin
Oră: 11:30 - 13:00
Workshop-ul grupului Modulab prezintă evoluţia mişcării DIY (Do it yourself) şi rolul acesteia în economia şi cultura actuală a României. În timpul perioadei comuniste, românii au fost nevoiţi să improvizeze aparate electronice şi alte dispozitive pentru a compensa lipsa de bunuri de pe piaţă sau pentru a rămâne conectaţi, prin tehnologie, cu lumea exterioară. După căderea comunismului, România s-a adaptat într-un mod creativ la era tehnologică, în prezent beneficiind de una dintre cele mai bune conexiuni la internet pentru Filesharing şi Downloads. În a doua parte, publicul va avea posibilitatea să testeze dispozitive electronice embrionice pentru a construi proprii teremini pe bază de senzori.
Workshop-ul va avea loc în cadrul festivalului Make City, primul festival din Berlin dedicat arhitecturii şi alternativelor urbane (11-28 iunie 2015). Programul complet al festivalului se poate consulta aici.
Workshop-ul se va desfăşura în limba engleză.
Confirmaţi participarea la workshop pe adresa: raluca.betea@rki-berlin.de
Ioana Calen este absolventă a Facultăţii de Filosofie Bucureşti. A lucrat ca jurnalist pentru mai multe ziare şi reviste, precum Cotidianul, Capital, Harper’s Bazaar. Împreună cu Paul Popescu a fondat Modulab, o platformă inter-disciplinară care promovează cercetarea şi dezvoltarea noilor metode şi tehnologii de exprimare umană în cadrul artei şi a industriilor creative.Paul Popescu, artist trans-media şi inventator, a realizat o serie de instalaţii interactive pentru festivaluri de artă internaţionale new media, precum CyNet Art – Dresda şi Piksel – Bergen. De asemenea, este autorul instalaţiilor media din cadrul Pavilionului României de la Bienala de Arhitectură din Veneţia, 2012. În perioada 2008-2009 a fost coordonator de programe în cadrul laboratorului media al Muzeului Naţional de Artă Contemporană Bucureşti.