În perioada 6 – 9 iulie 2017, în localitatea Târvul, s-a desfășurat o festivitate culturală în cadrul căreia ICR Beijing a fost invitat de onoare, eveniment organizat de Academia de Carte Recunoștința și Centrul de Studiere a Culturii Spiței Quan, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor și Uniunea Caligrafilor din China.
În cadrul evenimentului, reprezentanții ICR Beijing au fost invitați să viziteze Școala Medie a districtului Zhoulu din orașul Zhangjiakou, o modernă instituție în care elevii chinezi studiază electronica, chimia, dar și disciplinele artistice, precum dansul și muzica. După vizita sălilor de clasă și a numeroaselor laboratoare, în sala de conferințe, a avut loc întâlnirea oficială cu directorii și profesorii școlii, în cadrul căruia domnul director Constantin Lupeanu a prezentat activitatea Institutului Cultural Român de la Beijing, precum și cultura României.
În data de 7 iulie, a avut loc deschiderea evenimentului, în cadrul căruia pe o scenă frumos aranjată au fost prezentați și s-au oferit o diplomă specială invitațiilor importanți veniți din toate colțurile Chinei, precum și invitatului de onoare, domnul director Constantin Lupeanu.
Au urmat discursurile unora dintre invitați, iar cel al domnului director Constantin Lupeanu privind ICR Beijing și România a fost primit cu căldură și multe aplauze.
În cadrul acestei festivități culturale, în perioada 7-9 iulie, Centrul de Caligrafie și Fotografie din Tâlvăr a găzduit expoziția „România prin imagini”, care a cuprins 24 de fotografii despre România. Fotografiile fac parte din expoziția cu același nume „România prin imagini” din cadrul proiectului anului 2016 „Prima ediție a Festivalului de Fotografie Românească” și care a fost deschisă la sediul ICR Beijing, în perioada 29 noiembrie 2016 - 20 februarie 2017.
În cadrul evenimentului, au mai fost prezentate dansuri populare chinezești, o paradă de modă a rochiilor tradiționale chinezești, precum și teatru tradițional chinezesc.
La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai asociațiilor culturale din China, caligrafi cunoscuți, domnul Bai Jin Lun, strănepot al lui Bai Juyi, el însuși poet și caligraf vestit, locuitori din ținuturile vecine.
Acțiunile din cadrul acestui eveniment au la bază promovarea culturii României, prin prezentarea atât a personalităților din țara noastră, cât și a frumuseților naturale, a tradițiilor românești, iar publicul chinez a fost martorul numeroaselor imagini legate de România și de români, va cunoaște și va înțelege mult mai bine cultura noastră.