Workshop cu artista Lia Perjovschi la ACUD Galerie în cadrul expoziției „Algorithmic Monumentsˮ

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescuˮ din Berlin și ACUD Galerie invită publicul larg la workshop-ul „Let's talk about survival today...ˮ susținut de renumita artistă Lia Perjovschi.

Workshop-ul „Let's talk about survival today...ˮ va avea loc sâmbătă, 8 iunie 2024, între orele 11:00 – 16:00, la ACUD Galerie (Veteranenstrasse 21, 10119 Berlin Mitte). Participarea este gratuită, se desfășoară în limba engleză și necesită RSVP la presse@acudgalerie.de.

Acest workshop dinamic va include o sesiune de brainstorming despre crize, idei și strategii de supraviețuire, urmând să se creeze împreună un fanzin (broșură format A5). Fiecare participant va pleca acasă cu desenele realizate de toți participanții și vor avea oportunitatea să selecteze un desen pentru a fi inclus în fanzin.

Workshop-ul susținut de artista Lia Perjovschi face parte din programul conex al expoziției „Algorithmic Monumentsˮ, care include lucrări ale artiștilor Sondi, Lia Perjovschi, Tianzhuo Chen și Sophia Bulgakova, curatoriat de Linnéa Meiners. Expoziția este deschisă în perioada 10 mai – 9 iunie 2024, fiind al doilea capitol al seriei de expoziții „Echoing Futures – On practices of radical imagination ˮ.

Lia Perjovschi (n. 1961, Sibiu, România) trăiește și lucrează în Sibiu și București. Fondatoarea și coordonatoarea CAA CAA (Arhiva de Artă Contemporană și Centrul pentru Analiză de Artă) și KM (Muzeul Cunoașterii), Perjovschi a prezentat lucrările sale în peste 700 de expoziții și evenimente globale. Activitatea ei cuprinde o varietate de medii și se concentrează pe crearea de oportunități pentru schimburi intelectuale.

ACUD Galerie este un spațiu de expoziții non-comercial situat în cartierul Mitte al Berlinului, parte a ACUD MACH NEU. Galeria organizează serii de expoziții și proiecte care explorează forme noi de conviețuire socială și transformare economică, în contextul discuțiilor despre postnaționalism, decolonizare, postcapitalism, activism, feminism, identitate queer și multe altele. Expozițiile sunt însoțite de un program axat pe participare și schimb de idei.