Lista proiectelor culturale organizate de Institutele Culturale Românești din străinătate în luna noiembrie 2015

Lista proiectelor culturale organizate de Institutele Culturale Românești din străinătate în luna noiembrie 2015

ACCADEMIA DI ROMANIA DE LA ROMA

10 noiembrie - 20 decembrie / Expoziție - proiecție video, la Museo di Roma în Trastevere. 

13-23 noiembrie / Expoziție de ceramică „Pelerinaj" a artistei Marta Jakobovits, la sediul Accademia di Romania. 

18 noiembrie / Prezentare de carte de poezie, în Bibliotecă Accademia di Romania: o ediție bilingvă româno-italiană, „3D poezie 2003-2013".

24 noiembrie - 2 decembrie / Expoziție de desene a artistului Andrei Ciurdărescu, la sediul Accademia di Romania.

25-29 noiembrie / Festivalul de Film Românesc de la Roma - ProCult Cinema Festival, în Sala de conferințe Accademia di Romania și la Casa del Cinema (Largo Marcello Mastroianni - Villa Borghese). 

27 noiembrie / Concert tradițional de colinde în colaborare cu Ambasada României în Republica Italiană, la sediul Accademia di Romania. 

28 noiembrie - 2 decembrie / Ziua Naţională a României, concert de muzică clasică susținut de cvartetul Sattler, la Palazzo Brancaccio din Roma, în colaborare cu Ambasada României în Republica Italiană.

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA BEIJING

4-10 noiembrie 2015 / Tradiții estetice și valori spirituale în literatura și tapiseria română contemporană. Institutul Cultural Român de la Beijing a organizat la sediul său în data de 5 noiembrie vernisajul expoziției de tapiserii realizate de Lia-Maria Andreiță.

6 noiembrie 2015 / Prelegere „Contribuția filateliei românești la cunoașterea României" și prezența țării noastre la Expoziția filatelică națională chineză. Institutul Cultural Român de la Beijing a organizat la sediul său în data de 6 noiembrie o prezentare susținută de renumitul filatelist român Alexandru Bartoc, care a vorbit despre contribuția filateliei românești la cunoașterea României peste hotare.

9-11 noiembrie 2015 / Două ore în România. În data de 9 noiembrie, reprezentanții Institutului Cultural Român de la Beijing au vizitat Școala Generală Fangchengyuan. 

20 noiembrie 2015 / Degustare de vinuri românești „Wine Tasting Road Show/Caravana de degustare de vinuri", la sediul Institutului Cultural Român de la Beijing.

28 noiembrie - 1 decembrie 2015 / Expoziție de fotografii și arta machiajului „Amazing Women of Beijing".

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN „TITU MAIORESCU" DE LA BERLIN

1-4 noiembrie / Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu" de la Berlin a susținut organizarea proiectului de teatru documentar „Romo Sapiens", la Teatrul Heimathafen din Berlin.

3-8 noiembrie / Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu" de la Berlin a susținut participarea românească la Festivalul Internațional de la Cottbus, prin prezența regizorilor Ozana Nicolau şi Nicolae Constantin Tănase. 

6 și 8 noiembrie / Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu" din Berlin a organizat, în colaborare cu Tanzfabrik Berlin, două reprezentații ale spectacolului All that Matters în cadrul Festivalului Open Spaces, la centrul de evenimente culturale Uferstudios Berlin.

12-30 noiembrie / Expoziția de pictură contemporană „Și ieri a fost azi", curator Erwin Kessler, prezentată inițial la Frankfurt în cadrul „Zilelor Culturii Române" şi la Düsseldorf la Galeria Petra von Nostheide, a fost expusă la Berlin, la Galeria Institutului Cultural Român Berlin. 

20 noiembrie / Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu" de la Berlin a organizat în foaierul şi în Sala de conferinţe a Haus der Preussisch-Brandenburgischen Geschichte (Casa Istoriei Prusace - Brandenburgice) din Potsdam, în cadrul ciclului „Gutenberg multimedia", finisajul expoziţiei „Palatul Cotroceni - Destinul unei reşedinţe princiare", printr-un concert de muzică clasică pentru violoncel, cu piese ale unor compozitori români şi germani, în interpretarea lui Constantin Siepermann şi Cătălin Ilea.

20 noiembrie 2015 - 24 aprilie 2016 / Institutul Cultural Român Berlin a organizat în colaborare cu departamentul Europa centrală şi de sud-est din cadrul Muzeulului Culturilor Europene din Berlin (Koordinierung Ostmittel und Südosteuropa am Museum Europäischer Kulturen, Staatliche Museen zu Berlin) proiectul interdisciplinar intitulat generic „Între două lumi: cum trăiesc şi muncesc emigranţii români"/„Zwischen zwei Welten: Leben und Arbeit rumänischer Migranten".

26 noiembrie - 13 decembrie / Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu" de la Berlin a organizat, în colaborare cu Asociaţia Ge-fo-rum (Gesellschaft zur Förderung der Rumänischen Kultur und Tradition/Asociaţia pentru promovarea culturii şi a tradiţiilor române) din München, Filmmuseum München, Kulturreferat der Stadt München şi Centrul Naţional al Cinematografiei Bucureşti, proiectul „Festivalul Filmului Românesc la München, ediția a X-a", la Filmmuseum München, în cadrul Zilelor Culturii Române la München.

27 noiembrie / Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu" de la Berlin a susținut turneul literar în Germania al scriitoarei Liliana Corobca, prilejuit de recenta publicare în limba germană a romanului Kinderland, la Editura Szolnay din Austria. Turneul, organizat în perioada 27 noiembrie - 5 decembrie 2015, a cuprins cinci orașe.

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA BRUXELLES

5-8 noiembrie / Republica Moldova la Festivalul internațional de film documentar ,,D'Est en Est" la Lille (Franța). Institutul Cultural de la Bruxelles a fost partenerul Festivalului de film documentar ,,D'Est en Est" - Lille. În cadrul festivalului a fost proiectat documentarul Autopcity, r.: Ștefan Rusu, 2015, la cinematograful L'Univers. 

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA BUDAPESTA

22 noiembrie / Absolut! după Ivan Turbincă de Ion Creangă la Teatrul Naţional din Budapesta. 

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN „MIHAI EMINESCU" DE LA CHIȘINĂU

7 noiembrie / Prelegerea publică ,,Poezia românească în context european" în cadrul Festivalului-concurs ,,Galbenă gutuie", eveniment organizat de Institutul Cultural ,,Mihai Eminescu" de la Chișinău în colaborare cu Gimnaziul ,,Adrian Păunescu" din Copăceni și Direcția Educație a Consiliului raional Sângerei.

11 noiembrie - 11 decembrie / Expoziția ,,Constantin Stere, scriitor, jurist și promotor al Marii Uniri" la Liceul Teoretic „Constantin Stere" din Soroca, eveniment organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" de la Chișinău, în colaborare cu Liceul Teoretic „Constantin Stere" din Soroca.

11 noiembrie - 11 decembrie / Expoziţia „Lucian Blaga - Poemele luminii" la Liceul Teoretic „Petru Rareș" din Soroca, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" a continuat itinerarea expoziţiilor tematice în vederea promovării valorilor culturale româneşti pe teritoriul Republicii Moldova. 

19 noiembrie - 19 decembrie / Expoziția ,,România și românii în Primul Război Mondial" la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din Leova pentru marcarea Zilei Naționale a României. 

19 noiembrie - 19 decembrie / Expoziția ,,George Călinescu - scriitor, istoric şi teoretician al literaturii române" la Liceul Teoretic „Constantin Spătaru" din Leova.

20 noiembrie - 20 decembrie / Expoziţia ,,Alexie Mateevici - Odă limbii române" la Edineț, eveniment organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" de la Chișinău, în colaborare cu Primăria orașului Edineț, desfășurat în Piața Centrală a orașului Edineț.

23 -24 noiembrie / Simpozionul ,,Liviu Rebreanu - contemporanul nostru", la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu" din Chișinău.

24 noiembrie - 15 decembrie / Expoziția „Liviu Rebreanu, ctitorul romanului românesc modern" la Galeria La Rond din apropierea statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău, proiect organizat în colaborare cu Muzeul Literaturii Române din București, Primăria Municipiului Chișinău și în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud - Muzeul Memorial „Liviu Rebreanu" și Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

26 - 27 noiembrie / Poduri de carte - promovarea literaturii române în Basarabia, etapa a IV-a. Institutul Cultural Român ,,Mihai Eminescu" de la Chișinău a inițiat organizarea unei serii de conferințe publice pentru a promova literatura română în localitățile din Republica Moldova. 

29-30 noiembrie / Două reprezentaţii cu spectacolul Fata din curcubeu de Ziua Naţională a României la Chişinău şi Soroca, cele două evenimente au avut loc la Teatrul Republican de Păpuși ,,Licurici" din Chișinău în data de 29 noiembrie și la Casa de Cultură din Soroca pe data de 30 noiembrie 2015. Spectacolele au făcut parte din seria de evenimente organizate de Institutul Cultural Român de la Chișinău pentru a marca, într-o manieră cât mai amplă și mai festivă, Ziua Națională a României pe teritoriul Republicii Moldova.

30 noiembrie / Concert de Ziua Naţională a României, la Sala cu Orgă din Chișinău, eveniment organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" de la Chișinău în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova.

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN „DIMITRIE CANTEMIR" DE LA ISTANBUL

5 noiembrie / În contextul deținerii de către țara noastră a preşedinţiei în exerciţiu a Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir" de la Istanbul, alături de Consulatul General al României la Istanbul, a organizat un program cultural pentru a marca Ziua Mării Negre, program ce a inclus expoziția filatelică cu tematica Mării Negre, recitalul de vioară și pian în interpretarea violonistei Corina Bura și a pianistei Viorela Ciucur și o recepție.

5-8 noiembrie / Reprezentarea cinematografiei contemporane românești la Festivalul Internațional de Filme Scurte de la Izmir, prin intermediul scurtmetrajelor Artă, r.: Adrian Sitaru, Rețeaua, r.: Claudiu Mitcu, In The House, r.: Ana-Maria Comănescu, Cai putere, r.: Daniel Sandu, N-ai fost acolo, r.: Ioana Păltinel, Omulan, r.: Matei Branea, Scor alb, r.: Marius Olteanu. 

26-28 noiembrie / Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir" de la Istanbul a organizat împreună cu Consulatul General al României la Hotel Villa Levante din Izmir concertul susținut de soprana Diana Gheorghe și tenorul Alin Stoica cu ocazia Zilei Naționale a României. 

30 noiembrie - 2 decembrie / Cu ocazia Zilei Naționale a României, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir" de la Istanbul, alături de Consulatul General al României la Istanbul, a organizat la Istanbul, în Sala mare de spectacole a Centrului Cemal Reșit Rey, un concert extraordinar susținut de Orchestra Română de Tineret.

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA LISABONA

6 noiembrie - 6 decembrie / Expoziţia „Locuri unde voi fi/Lugares onde estarei" a Cristinei Bolborea la Museu da Cidade din Aveiro, în cadrul Bienalei Internaţionale de Ceramică de la Aveiro. 

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA LONDRA

3-6 noiembrie / Expoziţia „Peisaje transilvănene" a artistei britanice Clare Inskip la sediul reprezentanței. 

4 noiembrie / Proiecţia filmului Moartea domnului Lăzărescu (r.: Cristi Puiu) în cadrul Sezonului de film românesc de la Edinburgh, curatoriat de criticul şi cineastul Mark Cousins.

5 noiembrie / Concertul violonistei Clara Cernat şi al pianistului Thierry Huillet în cadrul „Seriei Concertelor Enescu", la sediu. 

6-7 noiembrie / Conferinţa Internaţională a Angliştilor Români, ediția a III-a, singura manifestare de această factură organizată în afara graniţelor ţării.

7 noiembrie / Pelicula Closer to the Moon (r.: Nae Caranfil), în deschiderea Festivalului Filmului Evreiesc din Marea Britanie.

12 noiembrie / Paul Celan, celebrat la Kings Place, printr-un program al Institutului Cultural Român de la Londra, Poet in the City și Aurora Orchestra.

16-27 noiembrie / Expoziţia de fotografie „Transylvania in Transition" a artistului britanic Simon Brown, la sediul reprezentanței.

26 noiembrie / Memoriile lui George Tomaziu. Institutul Cultural Român de la Londra a organizat lansarea volumului The Witness, recent publicata traducere în limba engleză a Jurnalului unui figurant, semnat de George Tomaziu, personaj fascinant al exilului românesc, nepot al lui George Enescu, pictor de talent și figură eroică a rezistenței antinaziste și, după război, antisovietice.

28 noiembrie / Recital de gală al sopranei Roxana Niţe şi al pianistei Ancuţa Niţe, la Edinburgh, cu ocazia Zilei Naţionale.

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA MADRID

3 noiembrie - 15 decembrie / Ciclu de film românesc la Universitatea din Alicante: „Obsesiones y paradojas en la filmografía rumana de la transición. Ciclo de cine rumano", la Muzeul de Artă Contemporană din Alicante.

9-21 noiembrie / Săptămână culturală dedicată României în Ţara Bascilor, la Biblioteca Municipală din localitatea Durango (San Sebastian, Ţara Bascilor).

25, 28 și 30 noiembrie / Concerte de Ziua Națională la Zaragoza, Madrid și Barcelona, la Auditorio de Zaragoza - Sala Luis Galve, Caixa Forum Madrid - Auditorio și Caixa Forum Barcelona - Auditorio.

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA NEW YORK

5-26 noiembrie / Expoziția personală a artistului vizual Dimitrie Budiaci - „Poezia picturii/Pictura poeziei" și recitalul poetului Florian Silișteanu, la sediul Institutului Cultural Român de la New York. 

6-10 noiembrie / Cea de-a V-a ediție a Festivalului Filmului Românesc de la Stanford University, UC Berkeley şi San Francisco State University, la San Francisco, sub genericul „Travelling Shots: Families Beyond Boundaries".

20-22 noiembrie / Cea de-a II-a ediție a Festivalului Filmului Românesc de la Seattle, organizată în parteneriat cu asociația non-profit ARCS (American Romanian Cultural Society), la SIFF Cinema Uptown.

20 noiembrie - 24 decembrie / Expoziția personală a artistului Részegh Botond, „Nightfall", la Gallery MC din New York - un spațiu consacrat al artei contemporane internaționale.

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA PARIS

3-20 noiembrie / Institutul Cultural Român de la Paris a organizat expoziţia „Bucarest, le petit Paris?", la sediu.

4-6 noiembrie / Regizorul Radu Muntean a fost prezent la proiecţiile în avanpremieră ale filmului său, Un etaj mai jos, în Franţa, la Cinematograful Melies din Montreuil şi la Cinematograful Lincoln din Paris, în datele de 4 și 5 noiembrie 2015, la invitaţia distribuitorului francez, Epicentre Films.

6-13 noiembrie / Institutul Cultural Român de la Paris a sprijinit ediţia a VII-a a Festivalului de film românesc „MOTOR!" de la Toulouse, care a avut loc la cinematografele ABC şi Le Central din Toulouse. 

7 noiembrie / Institutul Cultural Român de la Paris a organizat, în premieră internaţională, lansarea CD-ului Incantations on Bela Bartok de Teodora Enache, în prezenţa artistei.

8-12 noiembrie / Institutul Cultural Român de la Paris a încurajat perfecționarea talentelor tinere în cinematografie prin sprijinirea participării regizorului Bogdan Mustaţă la atelierul Cross Channel Film Lab, etapa franceză, organizată de Le Groupe Quest în Plouneour Trez, Bretania. 

12-13 noiembrie / Institutul Cultural Român de la Paris a susţinut participarea românească la Târgul de carte de artă OFFPRINT Paris, care a avut loc la Palais de la Femme, Paris.

19 noiembrie / Institutul Cultural Român de la Paris a sprijinit participarea Companiei 28 la Festivalul Peril Jeune, organizat de Confluences Paris. 

INSTITUTUL CULTURAL ROMAN DE LA PRAGA

17-18 noiembrie / Participare românească la Festivalul Internaţional „Zilele Poeziei". Institutul Cultural Român de la Praga a susţinut participarea poetului Ciprian Măceşaru la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Zilele Poeziei", desfășurat în perioada 8-23 noiembrie pe întreg teritoriul Republicii Cehe, având ca tematică generală „poezia energizată".

17-19 noiembrie / Expoziţie de imagini cu tematică românească în Republica Slovacă cu ocazia vizitei Preşedintelui României la Bratislava. În ziua de 18 noiembrie 2015, Institutul Cultural Român de la Praga a organizat, în parteneriat cu Ambasada României în Republica Slovacă, o expoziţie de imagini cu tematică românească.

19-21 noiembrie / Serie de conferinţe Claudiu Turcuş - lector al Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - la Bratislava, Republica Slovacă. În data de 19 noiembrie 2015, Institutul Cultural Român de la Praga, în parteneriat cu Catedra de românistică a Facultăţii de Litere din cadrul Universității Comenius din Bratislava, a organizat conferinţa cu tema „From Anti-Communism to Self-Colonial Gaze. Remembering Socialism in Romanian post 1989 literature and film/Perspective de la anti-comunism la auto-colonizare. Să ne amintim socialismul în literatura şi filmul românesc post-decembrist" susţinută de Claudiu Turcuş.

22 noiembrie / Spectacolul teatrului bucureștean Masca la Praga cu reprezentația de pantomimă albă Pierrot lunatecul, sub cupola prestigiosului teatru ceh Pod Palmovkou. 

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA STOCKHOLM

8 noiembrie / Concert de muzică de cameră „George Enescu şi contemporanii săi", la sediul reprezentanței.

18-20 noiembrie / Zilele Filmului Românesc la Oslo. În perioada 18-20 noiembrie a avut loc o primă ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Oslo, realizată în colaborare cu Cinemateca şi Institutul Norvegian de Film, precum și cu Ambasada României în Regatul Norvegiei.

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA TEL AVIV

3-6 noiembrie / „Evreii din Timișoara, istorie și cultură". Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu AMIR (Organizația Unitară a Evreilor din România), a organizat un eveniment dedicat istoriei și culturii comunității evreiești din Timișoara, în data de 4 noiembrie, la Sala Rappaport din cadrul complexului Cinematecii din Haifa. 

12 noiembrie / Lansarea volumelor Trăim o singură dată - Jurnal (ieșean) 2004-2014 și Pompe funebre de Mircea Radu Iacoban. 

15-20 noiembrie / Alex Mirutziu - Masterclass și prelegere la Universitatea de Artă și Design Bezalel.

24-25 noiembrie / Participare românească la conferința internațională „And there confound their language - Journey between Foreign Languages in Israeli Literature". Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Departamentul de Literatură a Poporului Evreu - Universitatea Bar Ilan, a organizat conferința internațională, care a avut loc la Auditorium Beck din cadrul Universității Bar Ilan. Dr. Camelia Crăciun a fost prezentă la conferință pentru a susține prelegerea, în limba engleză, „Connecting Israel and Romania: The Romanian Cultural Circle of Jerusalem" („Legătura dintre Israel și România: Cercul Cultural din Ierusalim") în data de 24 noiembrie 2015.

24 noiembrie / Cercul Cultural din Ierusalim - itinerar editorial. Prezentarea volumului O lume văzută de la Ierusalim, sediul reprezentanței.

30 noiembrie / Concert de muzică tradițională românească susținut de Sofia Vicoveanca sub egida Zilei Naționale a României. Ambasada României în Israel și Institutul Cultural Român de la Tel Aviv au organizat un eveniment special de celebrare a Zilei Naționale a României în data de 30 noiembrie 2015, la Muzeul de Artă din Tel Aviv.

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA VARŞOVIA

7 noiembrie / Expoziția „Păcatul. Imagini ale păcatului în arta europeană din secolul al XV-lea până la începutul secolului al XX-lea". 

27 noiembrie / Sub patronajul Institutului Cultural Român de la Varşovia a avut loc premiera poloneză a filmului Aferim!, peliculă cu care Radu Jude a câştigat anul acesta „Ursul de Argint" pentru cea mai bună regie, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

18 noiembrie / Institutul Cultural Român de la Varşovia a sprijinit Secţia de Limbi Străine a Şcolii de Studii Superioare „Łazarski" din Varşovia în organizarea Zilei Româneşti. 

23-28 noiembrie / Institutul Cultural Român de la Varşovia a sprijinit organizarea unei proiecţii de scurtmetraje româneşti recente în cadrul Festivalului Internaţional de Film „Etiuda&Anima" de la Cracovia.

INSTITUTUL ROMÂN DE CULTURĂ ŞI CERCETARE UMANISTICĂ DE LA VENEŢIA

1-30 noiembrie / Publicarea volumului Scritti veneziani de Nicolae Iorga, la Editura Institutului Cultural Român.

6-30 noiembrie / Expoziţia „Il Bosco di San Francesco" - o reflecție către România de Beba Stoppani, în Mica Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia. 

27 noiembrie / Concert Enescu 60 la Palazzetto Bru Zane din Veneţia cu ocazia Zilei Naţionale a României. Cu ocazia aniversării a 60 de ani de la moartea marelui violonist, compozitor și dirijor George Enescu, Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia a organizat o serie de concerte omagiale care au marcat această aniversare importantă.

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA VIENA

9 noiembrie / Recitalul pianistului Ioan-Dragoş Dumitriu la sediul institutului.

12-16 noiembrie / Institutul Cultural Român de la Viena şi editura Paul Zsolnay din Viena au organizat turneul de prezentare în Austria a traducerii în limba germană a volumului Kinderland de Liliana Corobca.

17 noiembrie 2015 - 10 ianuarie 2016 / Expoziţia Anca Benera şi Arnold Estefan la galeria IG BILDENDE KUNST din Viena.

18 noiembrie / Concert Peter Hudler (violoncel) şi Nikolas Wagner (pian) la sediul institutului. 

23 noiembrie / Concertul „Enescu-Bălănescu" susţinut de Bălănescu Quartet (Alexander Bălănescu - vioară, James Shenton - violină, Kate Wilkinson - violă, Nick Holland - violoncel, David Kent - mixer), la clubul de jazz Porgy&Bess din Viena.

26-27 noiembrie / Simpozion interdisciplinar dedicat autoarelor Elfride Jelinek şi Herta Müller, organizat la MUSA - Museum Startgalerie Artothek de Universitatea Viena în colaborare cu Universitatea din București, Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu.

27-29 noiembrie / Institutul pentru Cercetare Folclorică şi Etnomuzicologie al Universităţii de Muzică și Artele Spectacolului din Viena a organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena, al Direcţiei de Cultură a Municipalităţii Viena, al Institutului Cultural Italian de la Viena şi al Institutului Polonez de la Viena, cea de-a patra ediţie a simpozionului internaţional „European Voices", care a cuprins o serie de discuţii şi dezbateri despre muzica polifonică instrumentală tradiţională.



Lista proiectelor culturale organizate de Institutele Culturale Românești din străinătate - NOIEMBRIE 2015