Institutul Cultural Român de la Viena organizează vineri, 30 iunie, de la ora 18:00, la sediul din Argentinierstraße 39, un recital de muzică clasică în interpretarea pianistei Ana Antonia Tudose. Evenimentul face parte din seria de manifestări organizate lunar de Institutul Cultural Român de la Viena pe parcursul anului 2017, în contextul aniversării a 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (19 martie 1917 – 2 decembrie 1950).
Program:
Mihail Jora – Suita Joujoux pour Ma dame;
George Enescu – Pavanedin Suita pentru pian opus 10 nr.2;
Dinu Lipatti –Le printemps; Chanson pour grand-mère;Dorelina; Triste séparation;
Marșul ștrengarilor; Regrete; Dulce amintire; A ma bonne Surcea;
Paul Constantinescu – Joc dobrogean (Toccata);
Claude Debussy – Suita Pour le piano; Prelude; Sarabande; Toccata;
Franz Liszt – Un sospiro;
Frédéric François Chopin– Nocturnaîn do diez minor (op.postum);
Nocturnaîn mi bemolmajor op.9 nr.2;
Frédéric François Chopin– Andante Spianato & Grande Polonaise Brillante;
Ana Antonia Tudose (n. 2001) este elevă a Colegiului de Artă „Carmen Sylva“din Ploiești (clasa a IX-a). În decembrie 2013, Antonia și-a făcut debutul în activitatea concertistică, interpretând alături de Orchestra Filarmonică din Ploiești, sub bagheta dirijorului Ovidiu Bălan, Concertul nr. 8 KV 246 de Wolfgang Amadeus Mozart. Ana Antonia Tudose a susținut numeroase recitaluri în România şi în străinătate. A interpretat lucrări ale compozitorilor Johann Sebastian Bach, Camille Saint-Säens şi Frédéric Chopin, sub bagheta unor compozitori de renume, precum Gabriel Bebeşelea, Ovidiu Bălan, Alexandru Mija, Vlad Mateescu, Daniel Enăşescu şi cu orchestre precum Orchestra Filarmonicii„Paul Constantinescu“ din Ploieşti, Orchestra Filarmonicii„Ion Dumitrescu“ din Râmnicu Vâlcea,Momentum Orchestra din Bucureşti şiOrchestra Junior a Fundaţiei ,,Tinerimea Muzicală“.Cel mai important moment în activitatea sa concertistică l-a reprezentat recitalul susţinut pe scena Sălii Mici a Ateneului Român, în mai 2016, în cadrul Stagiunii Camerale a Filarmonicii ,,George Enescu“ din Bucureşti, secţiunea ,,Stagiunea tinerelor talente“. S-a remarcat din primii ani de studiu, fiind laureată a diverse concursuri naționale: Concursul național de interpretare şi creație muzicală „Paul Constantinescu“, ediția a XX-a, Ploiești, 2014 (Premiul I și Premiul special de interpretare al Uniunii Criticilor Fundației „Mihail Jora“), Concursul național de interpretare instrumentală „Margareta Sterian“, Buzău (Premiul I la edițiile 2011, 2013 și 2014 și Marele Trofeu al concursului, ediția 2014), Concursul „Ionel Perlea“ (Premiul I, edițiile 2011 şi 2014 și Marele Trofeu al concursului, ediția 2014),Concursul de interpretare pentru pian Piano Art, Ploiești (Premiul I la edițiile 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 și Marele Premiu, ediţia 2014), Concursul Brave claviaturi,București (Premiul I şi Premiul de excelenţă, 2015), Olimpiada Instrumentală, faza naţională, Giurgiu (Premiul I, 2014).De asemenea, pianista a obținut și premii la concursuri internaţionale:Premiul I la Concours Musicale de France, la categoria ,,Artistic Superieur“, Paris, 2015, Premiul I si Premiul Special de Excelenţă la Concursul Internaţional Piano Artis, Iaşi, 2016 şi Premiul al II-lea la Concursul Internaţional„Chopin“, Bacău, 2015.
Intrarea este liberă. Vă rugăm confirmaţi participarea şi numărul de locuri până la data de 26 iunie la adresa uawg@rkiwien.at.