Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organizează şi găzduiește prezentarea intitulată „Israelul și Algoritmul Holocaustului” susţinută de prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy care are la bază informaţii cuprinse în cărţile apărute la Editura Saga Algoritmul Holocaustului și Biosemiotica unei zile obișnuite (2 volume).
În ultimele volume
sunt explicate, într-o manieră accesibilă, aspectele neurologice ale
mecanismelor fiziologice care participă și produc la om diverse emoţii şi
reacţii (zâmbet, plâns, râs, căscat, strănut, sughiț etc.).
Manifestarea, desfășurată în limba română, va avea loc vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 11:00, la sediul ICR Tel Aviv (bd. Shaul Hamelech nr. 8, Beit Amot Mishpat, etaj 6).
Programul cuprinde prezentarea editorului Adrian Grauenfels, care va aborda unele fenomene din cărțile amintite, cât şi filmul Artele în timp de război. De asemenea, Adrian Grauenfels, directorul Editurii Saga, va prezenta şi câteva dintre cele mai noi apariţii editoriale.
Prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy, importantă personalitate culturală și medicală atât în Israel, cât și în România, este profesor de neurologie al Facultății de Medicină „Sackler” și profesor de științe forensic al Facultății „Buchman” din cadrul Universităţii din Tel Aviv. De asemenea, este profesor asociat al Universității „Pierre et Marie Curie” din Franța, membru de onoare al Academiei Române și membru asociat al Academiei de Neurologie din Statele Unite ale Americii. Doctor în Științe al Institutului „C.I. Parhon” din București, este membru a 12 organizații și asociații naționale și internaționale şi autor a peste 30 de cărți, 13 capitole în diferite cărți, 112 articole științifice originale, primind mai mult de 13 premii naționale și internaționale.