Artista Lia Perjovschi | Workshop la ACUD Galerie în cadrul expoziției „Algorithmic Monumentsˮ

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescuˮ din Berlin și ACUD Galerie organizează workshop-ul „Let's talk about survival today...ˮ susținut de artista Lia Perjovschi.


Algorithmic Monuments: Let's talk about survival today...

workshop cu artista Lia Perjovschi

sâmbătă, 8 iunie 2024, între orele 11:00 – 16:00

la ACUD Galerie, Veteranenstrasse 21, 10119 Berlin Mitte


Participare gratuită, RSVP prin e-mail: presse@acudgalerie.de. Atelierul se desfășoară în limba engleză.


Un atelier alert sub forma unui brainstorming… despre criză, idei și strategii, planul A, B... Vom crea împreună un fanzin și toată lumea va pleca cu desenele tuturor.


Programul zilei:

11:00 - 13:00 discutăm

13:00 - 14:00 pauză de prânz (participanții ar trebui să aibă la ei apă și un sandwich)

14:00 - 15:00 desenăm

15:00 - 16:00 discutăm despre un desen ales de ei în cadrul unei mici expoziții de grup


Participanții aleg un desen pentru un fanzin A5 (broșură).


Workshop-ul face parte din programul conex al expoziției „Algorithmic Monumentsˮ, artiști: Sondi, Lia Perjovschi, Tianzhuo Chen și Sophia Bulgakova, curator: Linnéa Meiners, desfășurat în perioada 10 mai – 9 iunie 2024, al doilea capitol (din cele șase) al seriei de expoziții „Echoing Futures - Despre Practici ale Imaginației Radicaleˮ.


Lia Perjovschi (n. 1961, Sibiu, România) trăiește și lucrează în Sibiu și București. Este fondatoarea și coordonatoarea CAA CAA (Arhiva de Artă Contemporană și Centrul pentru Analiză de Artă), un proiect organic în curs de desfășurare (sub diferite denumiri începând din 1985) și KM (Muzeul Cunoașterii), un proiect de cercetare interdisciplinară din 1999 până în prezent. Activitatea sa poate fi rezumată ca un călătorie de la corpul său fizic la corpul universal al cunoașterii și a fost prezentată în peste 700 de expoziții, conferințe, ateliere în întreaga lume. În timp ce practica sa artistică cuprinde diverse medii, Lia Perjovschi s-a preocupat de crearea de oportunități pentru schimburi intelectuale. A expus, printre altele, la Muzeum Susch, Elveția (2020); Kunsthaus Hamburg și Museum der Moderne Salzburg (2016); MUSAC, León, Spania (2015); Nasher Museum of Art, North Carolina, SUA, și Bienal de São Paulo (2014); MACBA, Barcelona, și Künstlerhaus Vienna (2011); Van Abbemuseum, Eindhoven, Olanda, Cabaret Voltaire, Zürich, și Jamaica Center, New York (2010); mumok, Viena și Bienala de Artă a Femeilor din Incheon, Coreea de Sud (2009); Bienala de la Sydney și Fundația Jumex, Mexico City (2008); Tate Modern, Londra, Kunstmuseum Liechtenstein și Centre Pompidou, Paris (2007); Royal College of Art, Londra (2006); Württembergischer Kunstverein Stuttgart, Germania, și Muzeul de Artă Modernă, Ljubljana (2005).

ACUD Galerie este spațiul de expoziții non-comercial al ACUD MACH NEU, situat în cartierul Mitte al Berlinului. Curatorii și artiștii sunt invitați să conceapă serii de expoziții și expoziții individuale în contextul discursiv al programului existent al galeriei, adesea în legătură cu formate performative și discursive din celelalte spații sau din curtea casei. Majoritatea expozițiilor și proiectelor galeriei abordează posibilitatea unor noi forme de conviețuire socială și procese de transformare economică, în legătură cu discursuri despre postnaționalism, decolonizare, postcapitalism, activism, feminism, identitate queer, practici întrupate și multiperspectivitate. Programul de expoziții nu este niciodată izolat, ci este însoțit de un program cadru axat pe participare, care promovează schimbul și discursul.