Artista Felicia Simion, prezentă cu expoziția „Alternative Selves” în cadrul „Belgrade Photo Month”, cu sprijinul ICR

Vernisajul expoziției de fotografie „Alternative Selves” semnată de artista Felicia Simion va avea loc sâmbătă, 8 aprilie 2023, ora 18.00, în cadrul hotelului Radisson Collection din Belgrad, în prezența autoarei. Prezența artistei la vernisaj este sprijinită de Institutul Cultural Român împreună cu Ambasada României la Belgrad. Expoziția este prezentată ca parte a Bienalei de Fotografie - „Belgrade Photo Month”, ajunsă la a cea de-a VI-a ediție și poate fi vizitată de publicul larg până sâmbătă, 22 aprilie 2023.

Programul complet al expozițiilor organizate în cadrul Bienalei de Fotografie - „Belgrade Photo Month” poate fi accesat la link-ul: https://www.belgradephotomonth.org/en/program-3/exhibitions/.

„ceea ce nu te ucide nu te face mai puternic;

te face vulnerabil, rănit și cicatrice

șterge părți din tine pe care ai vrea să le păstrezi

dar au dispărut pentru totdeauna, de neînlocuit.

ceea ce nu te ucide nu te face mai puternic;

și eu

Mi-ar fi putut fi mai bine fără să trec prin iad

aș fi fost un alt eu

și să-mi modelez drumul prin viață fără toată rănirea

de la care vindecarea nu a fost niciodată garantată.

ceea ce nu te ucide nu te face mai puternic;

Nu sunt cine sunt datorită durerii în care am fost

dar în ciuda ei.

am încetat să mai cred în purgatorii -

viața nu ar trebui să fie un infern

nici un rai.

ar trebui să ni se permită tuturor să progresăm într-un mod echilibrat

lucrând la propriile noastre pasaje

spre sine alternative.” 

(Felicia Simion, despre conceptul expoziției „Alternative Selves”)

Felicia Simion s-a născut în 1994, locuiește la București. În 2016 a absolvit Universitatea Națională de Arte din București și în 2018 a obținut un Master în etnologie. Operele sale fac parte din numeroase expoziții colective și individuale și au fost deja publicate în Europa și în Statele Unite. Felicia Simion se descrie ca fiind un fotograf freelance interesat de Antropologia vizuală și povestire, „în căutare constantă de noi modalități de a hrăni expresia de sine”. Rădăcinile sale artistice le găsim în copilărie și adolescență, când s-a ocupat de pictură, muzică și scris. La vârsta de 13 ani a descoperit lucrările fotografilor Magnum, care ulterior au devenit un moment reprezentativ în evoluția sa ca artist vizual. În calitate de fotograf, ea tinde să urmărească o abordare de artă plastică a fiecărui gen pe care se concentrează la un moment dat. Munca sa se situează undeva aproape de linia subțire dintre realitate și ficțiune, plutind ușor dintr-o parte în alta. În ultimii doi ani, s-a inspirat în fotografiile sale din antropologia culturală, explorând teme precum familia, identitatea, dinamica tradiției sau corpul.