Ziua Europeană a Limbilor 2009 sărbătorită la Lisabona

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, ICR Lisabona, alături de celelalte institute culturale membre EUNIC Portugalia, organizează sâmbătă, 26 septembrie 2009, un eveniment festiv multicultural şi pluridisciplinar, ce se va desfăşura la Institutul Goethe din Lisabona (Campo Mártires da Pátria, 37). Cu acest prilej vor avea loc mini-cursuri gratuite în diverse limbi europene (engleză, franceză, italiană, germană, spaniolă, finlandeză şi română), sesiuni de poveşti tradiţionale din diverse ţări, proiecţii de filme, spectacole de teatru, concerte, concursuri de karaoke, bufet culinar internaţional şi tombole ce vor avea ca premii cursuri de limbi străine în cadrul Institutelor Culturale membre EUNIC. Activităţile celor opt institute de cultură din Lisabona se adresează publicului de toate vârstele şi se vor desfăşura între orele 12:00 şi 20:00.
Programul Zilei Europene a Limbilor 
26 Septembrie 2009, Institutul Goethe din Lisabona:


orele 12:00-19:00 - Mini-cursuri gratuite de engleză, franceză, italiană, germană, spaniolă, 
finlandeză şi română

orele 12:00 - Poveşti europene în Gradina Institutului Goethe (povestitor Ângelo Torres)

orele 14:00 - Film documentar "Os Lisboetas", prezentat de Institutul Camões 

orele 15:00 - Poveşti europene în Gradina Institutului Goethe (povestitor Ângelo Torres)
Karaoke în diverse limbi

orele 17:00: Teatro - spectacole multilingve: "Faust" şi "Huis Clos"
Teatro Juvenil da Escola Secundária Fernão Mendes Pinto

orele 18:00 - Karaoke

orele 18:45 - Tombolă (premii:cursuri de limbi străine)

orele 19:00 - Concert

orele 20:00 - Film "Wer früher stirbt, ist länger tot" (comedie)

În timpul zilei: Prezentări ale Institutelor Culturale membre EUNIC
Informaţii culturale
Expoziţii
Bucătărie Internaţională


Eveniment organizat de: EUNIC Portugalia

La iniţiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită, din 2001, în fiecare an, pe 26 septembrie. Prin acest eveniment se doreşte evidenţierea avantajelor oferite de învăţarea limbilor străine: descoperirea unor culturi noi, posibilitatea de a căpăta o perspectivă diferită asupra lumii şi de a-i înţelege mai bine pe cei din jur. Limbile reprezintă nu numai punţi de comunicare între popoare, dar constituie şi instrumentele care permit fiecăruia dintre noi să acceadă la piaţa internă, atunci când se află în străinătate, fie ca simplu turist, fie în interes profesional.

Cetăţenii europeni din statele membre UE sunt încurajaţi să înveţe cât mai multe limbi, indiferent de vârstă, atât în şcoli cât şi în afara lor. Având convingerea faptului că diversitatea lingvistică este o cale spre o mai bună comunicare interculturală, precum şi unul din elementele cheie ale patrimoniului cultural al bătrânului continent, Consiliul Europei susţine plurilingvismul în întreaga Europă.