- 3 July 2016 - 10 July 2016
- Etichete ICR Institutul Cultural Român SoNoRo Diana Ketler Răzvan Popovici David Grimal Marcin Sieniawski
Cel de-al treilea workshop organizat în cadrul programului educativ SoNoRo-Interferenţe, dezvoltat de Festivalul SoNoRo şi ajuns la a X-a ediţie, se va desfăşura în perioada 3-10 iulie 2016, la Traunstein, Germania.
O parte foarte importantă a festivalului SoNoRo este programul educațional SoNoRo-Interferențe, dedicat tinerilor muzicieni români de mare talent. În fiecare an, începând din 2007, peste 30 de burse sunt acordate interpreților cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani, care participă la ateliere de lucru în diferite oraşe și au posibilitatea de a studia și de a evolua în concerte alături de muzicieni de renume internaţional. Prin acest proiect, se doreşte educarea, la cel mai înalt nivel, a celor mai promiţătoare talente din România. Unul dintre scopurile acestui program este crearea, pe termen lung, a unei elite care să includă România în circuitul de vârf al vietii muzicale mondiale.
Programul atelierului de lucru SoNoRo-Interferenţe este organizat pentru opt bursieri și are ca partener Fundaţia Wolfgang Sawallisch, care, pe lângă sprijin financiar, pune la dispoziţie propria sala de concerte, Villa Sawallisch, care a aparţinut legendarului dirijor german Wolfgang Sawallisch, cel care a dat numele fundaţiei.
Primul concert va avea loc la Villa Sawallisch, desfăşurându-se cu casa închisă. Publicul este format din elita culturala şi de afaceri din München, dar şi din întreg landul Bavaria. Cel de-al doilea concert va avea loc la Traunstein, în colaborare cu Stadt Traunstein şi Festivalul Chiemgauer Musikfrühling.
Bursierii îi vor avea ca mentori pe patru maeştri de renume mondial: Diana Ketler (pian, Marea Britanie), Răzvan Popovici (violă, România/Germania), David Grimal (violă, Franţa), conducătorul orchestrei Les Dissonances şi profesor la Conservatorul din Saarbrücken, şi Marcin Sieniawski (violoncel, Polonia), membru al renumitului cvartet Szymanowski. Tinerii bursieri selecţionaţi se vor pregăti intens timp de o săptămână, iar la final, vor susţine cele două concerte prezentate mai sus.
Participanţi: maeştrii Diana Ketler (pian, Marea Britanie), Răzvan Popovici (violă, România/Germania), David Grimal (violă, Franţa) şi Marcin Sieniawski (violoncel, Polonia), precum şi 8 (opt) bursieri români.