Septembrie este luna de înscrieri la atelierele organizate de Revista de Povestiri. Toate au loc la București, cu excepția atelierului online coordonat de Florin Iaru, care se ține pe Google Hangouts.
Scriere creativă, caligrafie, argumentare, desen de BD/roman grafic, comunicare, coaching sunt temele atelierelor din această toamnă. Au între 8 și 16 întâlniri și sunt coordonate de oameni experimentați și simpatici, scriu organizatorii.
Scrierea creativă e reprezentată de patru ateliere. Unul intensiv, unul online, unul de SF și o serie de întâlniri o dată la două duminici, Creative Writing Sundays, în care participanții primesc feedback de la scriitori variați și buni.
Argumentarea antrentează cursanții în structurarea și expunerea ideilor și îi ajută să fie mai convingători în orice situație cu miză: un interviu pentru un job, o dezbatere, o propunere de cale de acțiune, orice.
La atelierul de caligrafie se învață două stiluri de scriere cu penița, foundational hand și gotic, iar la final se experimentează caligrafia cu instrumente moderne.
Atelierul de desen îi învață pe participanți să deseneze o poveste sub forma unei benzi desenate sau a unui roman grafic, cu tot ce e specific genurilor.
Atelierul de comunicare interpersonală folosește o metodă inovativă, a coachingului de grup, care îi ajută pe participanți să conștientizeze felul în care comunică, patternurile în care alunecă, raportarea la ceilalți, ce exprimă prin nonverbal.
Coachingul nu are forma unui atelier, e individual și adaptat la scopul omului. Coach-ul ales este unul cu o etică nefisurată și implicat în dezvoltarea practicii în România – a tradus două cărți pe subiect și e unul dintre realizatorii primei reviste de coaching din țară.
Unele dintre ateliere au înscriere pe bază de motivație, altele au preselecție. Și termenele limită și numărul de locuri variază. Pentru detalii despre fiecare în parte, intrați pe revistadepovestiri.ro/ateliere.
După ce a publicat proză scurtă un an și jumătate, Revista de Povestiri s-a orientat pe zona educațională. Atelierul de scriere creativă cu Marius Chivu și Florin Iaru a fost primul pe listă, în octombrie 2012, apoi au apărut și altele care îi ajută pe oameni să spună o poveste prin diferite limbaje artistice și îi antrenează să se țină de vis până reușesc.