- 8 October 2021
- Tags ICR ICR Tel Aviv Ana Blandiana Europe Readr Israel
Sub egida EUNIC Israel, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține participarea României la proiectul ”Open a book for a better future” organizat în cadrul programului derulat de EUNIC Global –Europe Readr,cu sprijinul Delegației UE în Israel și al Primăriei Tel Aviv-Yaffo.
Clusterul EUNIC Israel participă la proiectul “The European Audiobook”, care îi imersează pe ascultători în lumile inedite create de autorii europeni contemporani. În cadrul celor 7 capitole, corespunzând celor 7 țări participante (România, Austria, Franța, Slovenia, Lituania, Germania și Cehia), ascultătorii se vor întâlni cu o varietate de personaje și povești cu relevanță tematică atât pentru Israel cât și pentru Europa.
Lecturat în limba ebraică, de către naratori profesioniști, formatul divers va fi ușor accesibil și extrem de user-friendly, realizându-se, astfel, o conexiune mai semnificativă între literatura europeană și publicul local.
România va fi reprezentată în cadrul proiectului de povestirea „Cel visat” semnată de Ana Blandiana și tradusă în limba ebraică de Moshe Ițhaki și Paul Farkaș.
Înregistrările celor 7 capitole sunt disponibile pe următoarele platforme online:
Spotify: https://open.spotify.com/show/4b3jwbnU4Dishb2k6i077B
Evenimentul este organizat de clusterul EUNIC Israel, cu participarea următorilor membri: Forumul Austriac, Institutul Goethe, Ambasada Lituaniei, Institutul Francez, Delegația UE în Israel, Centrul Ceh, ICR Tel Aviv și Ambasada Sloveniei.
Inițiat de Ministerul de Externe din Slovenia, cu ocazia președinției slovene a Consiliului Uniunii Europene din a doua jumătate a anului 2021, și derulat în parteneriat cu EUNIC Global, programul Europe Readrare ca scop încurajarea lecturii și a spiritului critic în rândul societăților pe tema viitorului vieții cotidiene, sprijinirea creării de spații publice pentru schimbul și dezbaterea valorilor europene comune, precum și pentru dialog despre European Green Deal, sustenabilitate și urbanism. Proiectul promovează reflecția asupra viitorului vieții cotidiene prin asigurarea unei stabilirea unei selecții gratis de literatură și folosirea acesteia drept punct de pornire pentru activități legate de cultura lecturii și practicile literare. Proiectul prezintă o privire de ansamblu a intersecției dintre literatură, sustenabilitate, arhitectură, urbanism și digitalizare.