În data de 28 mai 2016 a fost deschisă publicului cea de-a 15-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură - la Biennale di Venezia, la care România participă cu proiectul„Selfie automaton și menajeria dorințelor", semnat de Tiberiu Bucșa, Gál Orsolya, Stathis Markopoulos, Adrian Aramă, Oana Matei și Andrei Durloi.
Pavilionul României din „Giardini della Biennale" a fost inaugurat vineri, 27 mai 2016, în prezența a peste 250 de persoane (arhitecţi, jurnaliști, studenţi, artişti etc). Discursurile inaugurale au fost susţinute de arh. Atilla Kim (comisarul ediţiei din acest an a Bienalei de la Veneţia), Corina Şuteu (ministrul Culturii), prof. univ. dr. arh. Nicolae Lascu (vicepreşedinte UAR) şi prof. univ. dr. Rudolf Dinu (directorul IRCCU Veneţia). Președintele ICR, Radu Boroianu, a vizitat atât spaţiul Noii Galerii a IRCCU Veneţia, precum şi Pavilionului României din Giardini di Castello.
În cadrul vernisajului, Stathis Markopoulos, unul din autorii proiectului, a pus în scenă un scurt spectacol de marionete.
Participarea României la Bienala de Arhitectură a înregistrat ecouri pozitive în presa românească şi internaţională, expoziţia fiind clasată de Corriere del Veneto pe locul 4 între cele mai bune pavilioane (sursa: http://corrieredelveneto.corriere.it/veneto/notizie/cultura_e _tempolibero/2016/26-maggio-2016/architettura-ecco-meglio-240478135087.shtml).
Proiectul arhitecților români constă în 7 automate mecanice, formate din 42 de marionete - 38 umane și 5 animale fantastice. Trei automate au fost plasate în Pavilionul României din Gardini della Biennale, trei în Noua Galerie a IRCCU Veneţia, iar un teatru mobil promovează expoziţia în spaţiul public.
Bienala de Arhitectură de la Veneția se desfășoară în perioada 28 mai - 27 noiembrie 2016. Tema anunțată de Alejandro Aravena, directorul artistic din acest an, este „Reporting from the Front" și chestionează ce înseamnă continuarea îmbunătățirii calității vieții în condiții precare, limită.