Copilăria lui Icar în Festivalul de Film al Francofoniei

Copilăria lui Icar în Festivalul de Film al Francofoniei
26 noiembrie, ora 18.45, Cinematograful Art, Brno – Proiecţie în prezenţa producătoarei Ruxandra Zenide
26 noiembrie, ora 18.00, Cinematograful Kotva, České Budějovice
27 noiembrie, ora 21.00, Cinematograful Světozor, Praga – Proiecţie în prezenţa producătoarei Ruxandra Zenide
28 noiembrie, ora 17.30, Cinematograful Central, Hradec Králové
1 decembrie, ora 19.30, Cinematograful Slovanský dům, Praga

Copilăria lui Icar R: Alexandru Iordăchescu, 2009, Franţa-Elveţia-România, drama, 100 min.
În distribuţie: Guillaume Depardieu, Alysson Paradis, Carlo Brandt, Mădălina Constantin, Dorotheea Petre, Jean-Pierre Gos, Patricia Bopp, Aimee Iacobescu, Elina Löwensohn, Sophie Lukasik

Jonathan Vogel, protagonistul filmului, jucat de Guillaume Depardieu (fiul lui Gerard Depardieu) suferă un accident grav şi se duce în clinica profesorului Stivlas Karr (jucat de Carlo Brandt) pentru un tratament de regenerare a piciorului pe care l-a pierdut; la aceasta clinică, în termeni experimentali, s-au reuşit foarte multe pe latura refacerii celulare.
Ce e mai interesant la această situaţie de viaţă, care aduce consecinţe tragice, e că fiecare lucru exterior este legat de ceva sufletesc; şi vrând să rezolvăm ceva exterior, material, fizic - fără să ţinem cont de cauzele interne - rezultatul nu e cel aşteptat. Jonathan Vogel are de "reparat" ceva din trecutul său şi de aceea ar vrea să se întoarcă în timp. Personajul fostei lui neveste este foarte important în economia filmului, Vogel fiind extrem de afectat de divorţ.
Montréal 2009: În competiţie pentru Premiul pentru Debut

Ruxandra Zenide
Regizoare şi scenaristă, Ruxandra Zenide este unul din producătorii co-producţiei româno-frnaceze-elveţiene "Copilăria lui Icar". Ruxandra Zenide a absolvit secţia internaţională a Facultăţii de Film şi Televiziune din Praga (FAMU International) în anul 2001. Din creaţia regizoarei, menţionăm scurt-metrajul Stejarii verzi (2001), debutul în lung-metraj Ryna (2005) – film prezentat în marile festivaluri internaţionale, povestea unei fete de 16 ani care se zbate să-şi găsească identitatea lângă un tata care îi anulează feminitatea – şi Cinemaguerilla (2009), un documentar cu şi despre regizorii noului val cinematografic românesc.