Institutul Cultural Român de la Berlin susţine prezenţa invitaţilor români la dezbaterea organizată de Centrul pentru Artă şi tehnologie mediatica Karlsruhe, ce are loc în cadrul expoziţiei "A şasea parte a Pamântului: Despre relaţia dintre imagine şi lume".
În data de 27 martie 2013, artişti şi curatori invitaţi vor prezenta scena artistică din România, una din cele mai active şi reprezentative scene din spaţiul sud-estul european. Participanţii, cu o pregătire prefesională variată, atât din România cât si din afara ei vor încerca să ofere o imagine completă asupra unui fenomen artistic complex. Vor participa: Mark Nash (curator al expoziţiei, RCA Londra), Eszter Steierhoffer, (RCA Londra), Livia Pancu (curator, tranzit.ro, Iaşi), Daria Ghiu (curator, Bucureşti), Dan Acostioaei (artist, Iaşi).
Expoziţia "A şasea parte a Pamântului: Despre relaţia dintre imagine şi lume" prezintă arta din ultimii 15 de ani din ţarile sud-est europene din fostul bloc comunist. Interesul principal al acestei expoziţii este reprezentat de nenumăraţi artişti contemporani. Expoziţia prezintă voci artistice din timpul dezintegrării blocului comunist şi reuneşte pe lângă artişti a caror expoziţii au fost prezentate în toată lumea şi pe aceia care până în prezent înca nu sunt atât de cunoscuţi. Titlul “A şasea parte a Pamântului” se referă la acea suprafaţă, pe care Uniunea Sovietică a ocupat-o procentual faţă de întreaga suprafaţă continentală. De la dezintegrarea sa din anul 1991, aceasta zona s-a deschis intereselor politice şi economice noi. În cursul acestui proces a înflorit mai ales latura culturală şi artistică a acestei regiuni.
Daria Ghiu este jurnalist cultural şi critic de artă, a absolvit masteratul de Istoria şi Teoria Artei, la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. În prezent, este doctorandş a Universitaţii Naţionale de Arte din Bucureşti şi SIK-ISEA (Institutul de cercetare a artei) din Zürich, cu o teză despre Pavilionul României la Bienala de artă de la Veneţia. În 2010 a editat 20/22. Douazeci de ani de texte de Dan Perjovschi (Editura Cartea Româneasca).
Livia Pancu este artistă şi curatoare, din 2005 este membră a Asociaţiei Vector, a cărei directoare este din iunie 2011. A încheiat studii de master în „Curating Contemporary Art” la Royal College of Art din Londra. În prezent, coordonează participarea Asociaţiei Vector la iniţiativa de a crea o „Reţea Europeană pentru Producătorii de Artă Publică”, împreună cu partenerii săi instituţionali: BalticArtCenter(Visby), Consonni (Bilbao), Mossutställningar (Stockholm), Situations (Bristol) şi SKOR (Amsterdam).
Dan Acostioaei este artist vizual şi cadru didactic la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi. Este membru fondator al Asociaţiei Vector. Lucrările sale se concentrează asupra modelelor identitare ale tranziţiei societăţii româneşti şi asupra graniţelor ideologice dintre sfera economică şi condiţiile producţiei artistice în Estul Europei. Proiectele sale au fost expuse în expoziţii precum One Sixth of the Earth - Ecologies of Image, MUSAC, Leon, Spania (2012), Transitland: videoart in Central and Eastern Europe 1989-2009, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Madrid, Spania (2010), Illuminations, Level 2 Gallery, Tate Modern, Londra, Marea Britanie (2007).