Concertul de deschidere a stagiunii Societatii Enescu 2010/2011: Clara Cernat & Thierry Huillet

Concertul de deschidere a stagiunii 2010/2011 a Societatii Enescu aduce publicului un recital sustinut de violonista si violista Clara Cernat si de pianistul si compozitorul Thierry Huillet, muzicieni recunoscuti la nivel international. Acestia sunt castigatori de competitii care fac impreuna muzica fara niciun pic de competitie [...] impartasesc fiecare moment, se asculta unul pe celalalt cu atentie si interactioneaza minunat. [...] Emotia de care Cernat da dovada si controlul perfect pe care il exercita asupra viorii [...] se potrivesc perfect.    ("Musical couple merge their artistry on a most lofty level", The Plain Dealer, Cleveland, USA)

Program: Robert Schumann: Sonata nr. 1 in A minor, Op. 105 Felix Mendelssohn-Bartholdy: Sonata in C minor pentru viola si pian George Enescu: Konzertstück pentru viola si pian George Enescu: Sonata nr. 3 Op. 25 Dans le caractère populaire Roumain

Clara Cernat a debutat la varsta de 15 ani ca solista a Orchestrei Simfonice din Arad si a avut o evolutie muzicala rapida si exceptionala, care a culminat cu obtinerea a cinci premii internationale, in Franta, Germania si Italia, la o activitate concertistica prolifica si la numeroase inregistrari. Reprezentanta a marii scoli romanesti de vioara, Clara Cernat a fost discipola lui Stefan Gheorghiu in cadrul Academiei de Muzica din Bucuresti, obtinand numeroase premii pentru discipline variate: vioara, muzica de camera, analiza, armonie, istoria muzicii, folclor etc. Dupa castigarea, printre altele, a premiului I in cadrul concursurilor internationale Città di Andria si J.S. Bach, premiul al II-lea si premiul special Mozart in concursul international Kloster Schöntal, Clara Cernat si-a inceput cariera solo, cantand pricipalele concerte de vioara (Ceaikovsky, Bruch, Mendelssohn, Saint-Saëns, Mozart etc) alaturi de Orchestrele Filamonice din Romania. De asemenea, este o violonista si violista extrem de apreciata in muzica de camera si o interpreta recunoscuta a pieselor enesciene.

Thierry Huillet a intrat la Conservatorul National Superior de Muzica din Paris la varsta de 15 ani si a obtinut trei ani mai tarziu o diploma in pian, muzica de camera si acompaniament vocal. A castigat numeroase premii internationale printre care premiul I Robert Casadesus la Cleveland International Piano Competition SUA, premiul Busoni si o distinctie in cadrul Competitiei internationale de pian de la Tokyo. A sustinut sute de recitaluri si concerte cu orchestra si a inregistrat pentru Radio-France, R.A.I., Radio Suisse Romande sau Radiodifuziunea Romana. Dupa succesele inregistrate, a fost invitat sa interpreteze principalele concerte de pian cu orchestre faimoase si a sustinut recitaluri in Franta, S.U.A., Japonia, Italia, Spania, Austria, Malaezia si Romania. Lucrarile compuse de Thierry Huillet au fost cantate in multe tari la numeroase festivaluri, de catre mari muzicieni. Lucrarile de compozitie ale lui Thierry Huillet sunt publicate la Editions Alphonse Leduc, Paris.

Duetul permanent format din Clara Cernat si Thierry Huillet este in continua afirmare in lumea muzicala internationala, sustinand concerte pe intreg globul si inregistrand cu regularitate CD-uri de success, laudate de critica muzicala. In 2009-2010 Clara Cernat si Thierry Huillet au concertat in China, SUA, Vietnam, Libia, Brazilia, Argentina, Franta, Belgia, Portugalia, Spania, Romania si Grecia. Mai multe detalii la www.pianoviolon.com.

Societatea Enescu a fost infiintata de catre Institutul Cultural Roman Londra in 2007 si este sub patronajul regal al ASR Principesa Margareta a Romaniei.

Stagiunea de concerte a Societatii Enescu se desfasoara in perioada octombrie-iulie, iar concertele au loc in prima zi de joi a fiecarei luni. Sala de concerte a Institutului este gazda unor muzicieni remarcabili, care interpreteaza lucrari de George Enescu alaturi de un repertoriu universal.

Din septembrie 2009 Institutul Cultural Roman acorda Bursa Societatii Enescu unui student de la Royal Academy of Music.

Cand: Joi, 7 octombrie 2010, 7-9 pm;

Unde: Institutul Cultural Roman, Londra

Intrarea este libera, dar numarul locurilor este limitat. E util ca rezervarile sa fie facute din timp.

Pentru rezervarea locurilor, va rugam contactati-ne la T: 0207 752 0134, E: office@icr-london.co.uk

Persoanele care ajung dupa ora inceperii concertului vor putea intra in sala la pauza.