Cea de-a patra ediție a workshop-ului SoNoRo-Interferențe de la Montepulciano, Italia, se desfășoară în perioada 26 mai – 2 iunie. Nouă tineri muzicieni români vor lucra, timp de o săptămână, alături de cinci muzicieni consacrați ai scenei internaționale: pianista londoneza Diana Ketler, pianistul leton Janis Maleckis, violonista estonă Anna-Liisa Bezrodny, violistul român Răzvan Popovici și violoncelistul suedez Jan-Erik Gustafsson.
Sesiunea de lucru se va încheia cu două concerte, primul în data de 31 mai, la Palazzo Ricci, iar cel de-al doilea, pe 1 iunie, la Podere Il Melograno în cadrul cărora tinerii muzicieni vor interpreta, alături de profesorii lor, lucrările studiate împreună. De asemenea, bursierilor li se oferă și oportunitatea de a a participa și la cea de-a opta ediție a Festivalului SoNoRo, în cadrul unui concert dedicat .
Programul educativ SoNoRo-Interferențe este destinat tinerilor muzicieni români cu vârste cuprinse între 14 și 28 de ani și a fost creat în 2007. Prin acest proiect se dorește educarea, la cel mai înalt nivel, a celor mai promițătoare talente din România, unul dintre scopurile acestui program educativ fiind crearea, pe termen lung, a unei elite muzicale, pentru a continua demersul Festivalului SoNoRo de a include România în circuitul de vârf al vieții muzicale europene.
SoNoRo-Interferențe a creat punți între tinerii muzicieni și unii dintre cei mai renumiți muzicieni europeni, care, în timp, le-au devenit mentori. Maeștrii sunt profesori la unele dintre cele mai apreciate instituții muzicale europene precum Royal Academy Music din Londra sau Academiile de Muzică din Viena, Berlin Wurzburg, Riga, Vilnius și Copenhaga.
Ajuns deja la cea de-a VII-a ediție, SoNoRo-Interferențe se bucură să anunțe reușitele mai multor bursieri acceptați la universități de prestigiu din Londra, Köln, Viena, Basel sau Zürich.
Preselecțiile pentru sezonul 2013 au avut loc în perioada 25-27 ianuarie la București și la Cluj, iar dintre cei peste 90 de tineri care s-au înscris au fost aleși 41 de bursieri. Programul de anul acesta conține cuprinde trei workshop-uri de câte o săptămână, care se vor desfășura la Portul Cultural Cetate, în România, la Reședința Băncii Naționale din Păltiniș și la Palazzo Ricci, în Montepulciano, Italia.
SoNoRo-Interfernțe este un proiect SoNoRo Festival susținut de Institutul Cultural Român, BRD Groupe Societe General și Institutul Francez din București cu sprijinul Academiei de Muzică și Artă Palazzo Ricci din Montepulciano.