- 16 September 2020
- Tags Enescu New York ICR Adela Liculescu Malina Ciobanu Mihai Marica Ion-Alexandru Mălaimare Vlad Hontila Silvan Negrutiu
O nouă serie a programului „Seratele Enescu online” inițiat de reprezentanța ICR în New York se va desfășura în această toamnă pe rețelele de socializare ale reprezentanței și va debuta cu pianista Adela Liculescu joi, 17 septembrie.
„Enescu Soirees of New York”/ „Seratele Enescu de la New York” este un program permanent al ICR New York care urmărește promovarea muzicii românești prin intermediul unor recitaluri de cea mai bună calitate, acoperind o gamă largă de stiluri și genuri, susținute de muzicieni români sau de origine română, americani și internaționali. Noua serie se va desfășura în perioada 17 septembrie - 17 decembrie și îi va aduce în prim plan pe:
· Adela Liculescu – pian – 17 septembrie;
· Ion-Alexandru Mălaimare – vioară – 24 septembrie;
· Cristian Sandrin – pian – 1 octombrie;
· Înregistrari oferite în exclusivitate prin intermediul colaborarii cu Festivalul VIBRATE ediția 2020 (fondatori Vlad Maistovici și Diana Ionescu). ICRNY va reveni cu detalii în privința conținutului celor două înregistrări – 8 și 15 octombrie;
· Mălina Ciobanu – vioară – 22 octombrie;
· Ioana Popescu – vioară și Alexander Maria Wagner – pian – 29 octombrie;
· Vlad Hontilă – vioară și Sorin Frișan – pian – 5 noiembrie;
· Silvan Negruțiu – pian – 19 noiembrie;
· Mihai Marica – violoncel – 26 noiembrie;
· Alexandra Văduva - pian;
· Adrian Mantu - violoncel și Dermot Dunne - acordeon.
„Seratele Enescu Online”, program inițiat în data de 16 aprilie și care s-a bucurat până acum de un deosebit succes în rândul audiențelor ICRNY, presupune distribuirea, în mediul virtual, a unei suite de conținuturi muzicale exclusive, create special pentru ICRNY sau oferite în regim de exclusivitate, de către valoroși muzicieni români. Aceste înregistrări vor conține, pe lângă momentul muzical propriu-zis, și mărturii ale artiștilor implicați (despre experiența traversării acestei perioade dificile și despre modul cum partiturile interpretate o oglindesc). Majoritatea acestor recitaluri online, de o durată de până la 30 de minute, va conține atât compoziții de referință din creația românească, cât și capodopere ale repertoriului universal.