„Argint şi geme“. Expoziţie de podoabe şi artă decorativă a bijutierului Marian Nacu

Argint si geme Expozitie de podoabe si arta decorativa a bijutierului Marian Nacu Argint si geme Expozitie de podoabe si arta decorativa a bijutierului Marian Nacu Argint si geme Expozitie de podoabe si arta decorativa a bijutierului Marian Nacu

Institutul Cultural Român de la Lisabona şi Muzeul Oraşului Aveiro au organizat, în galeriile „Museu Arte Nova" din localitate, expoziţia „Argint şi geme" a bijutierului Marian Nacu.

Vernisajul a avut loc vineri, 1 iulie 2016,  ora 18.00. S-au adresat publicului prezent doamna Patrícia Sarrico (curatoarea Museu Arte Nova) și domnul Gelu Savonea, director adjunct al ICR Lisabona. La vernisaj au participat circa 20 de persoane, între care domnul Luís Miguel Capão Filipe, consilier pe probleme culturale al municipalității și doamna Ana Gomes, directoarea Museu da Cidade.

Lucrările prezentate și personalitatea artistului au fost, în acest context, apreciate la cele mai înalte cote, lucru măgulitor într-o ţară ca Portugalia, cu o excepţională tradiţie în domeniu. Evenimentul expozițional marchează o nouă etapă a colaborarării între Institutul Cultural Român de la Lisabona și primăria orașului Aveiro, un punct cu intense reverberații pe harta artistică a Portugaliei, vizitat anual de zeci de mii de amatori de cultură, datorită muzeelor sale și bogatei tradiții artizanale locale.

Cele 114 piese de orfevrerie prezentate publicului vor fi expuse până pe 28 august 2016. Expoziția prezentă este a treia pe care artistul român o deschide în Portugalia, după cele de la Muzeul Artelor Decorative Portugheze (2014) și Institutul Cultural Român de la Lisabona (2015).