TEL AVIV, Expoziția artistei israeliene Miriam Cojocaru, vernisată la Galeria ICR Tel Aviv în prezența publicului și transmisă online

Ca urmare a îmbunătățirii situației locale și a ridicării unor restricții impuse de pandemia de COVID 19, ICR Tel Aviv va deschide ciclul evenimentelor cu public, la sediu, prin vernisajul expoziției „Modelul și gravura”, semnată de artista israeliană Miriam Cojocaru și prezentată la Galeria ICR Tel Aviv în perioada 6 mai – 7 iunie 2021.

Expoziția conține lucrări în ulei și gravură care surprind atât aspecte din natură, cât și portrete feminine. Lucrările se remarcă prin prospețime și vitalitate, având tușe foarte fine, dar ferme, ce denotă personalitatea puternică a artistei. În siluetele contemporane surprinse de ea, putem identifica trăsături caracterologice ale unor personaje biblice precum Miriam și Ruth, Dvora și Yael, Ester și Iudith.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 6 mai, de la ora 18:00, în limbile română și ebraică, cu public, la Galeria Institutului, fiind transmis în același timp și prin live streaming pe pagina  Facebook ICR Tel Aviv .

În conformitate cu restricțiile actuale impuse de autoritățile locale, numărul de spectatori va fi limitat la 30 de persoane. 

Pentru participare va fi necesară rezervarea locului în prealabil la numărul de telefon 03-6961746 sau pe e-mail: info@icrtelaviv.org și respectarea regulilor de igienă și distanțare socială.

Miriam Cojocaru a fost cercetător și lector la Facultatea de Chimie a Universității Bar Ilan; a frecventat cursuri de artă la Universitatea Tel Aviv și la Universitatea Bar Ilan, a luat lecții de desen și pictură la institutele de artă Avni și Meimad, precum și în atelierele artiștilor israelieni Tzwi Tadmor, Jan Rauchwerger și Ira Reichwerger. Este membră a Asociației Pictorilor și Sculptorilor din Israel. A participat la numeroase expoziții colective și personale.

Dorel Schor: „Pictorița posedă știința jocului echilibrat între desen și culoare. Îmbinarea insidioasă a elementelor picturale reușește să exprime emoția, dar și vitalitatea și rigoarea care-i definesc demersul, reușind să ne transmită senzația unor delicate poeme cromatice. Pictura este pentru creatoare o expresie frontală și interpretativă a ceea ce se întâmplă în jur, dar și în lumea ei interioară...”