Prezentarea traducerii în limba spaniolă a volumului "Viaţa lui Kostas Venetis", de Octavion Soviany

Reprezentanţa Institutului Cultural de la Madrid şi editura Dos Bigotes organiează lansarea traducerii volumului Viaţa lui Kostas Venetis, în spaniolă, în perioada 8-9 februarie 2017, la Barcelona şi la Madrid.


Lansarea volumului la Barcelona

Data şi ora: 8 februarie 2017, ora 19.00

Locul: la Biblioteca Camp de l'Arpa-Caterina Albert

Participanţi: scriitorul român Octavian Soviany, traducătoarea Doina Făgădaru şi criticul literar Anna María Iglesia,

Lansarea volumului la Madrid

Data şi ora: 9 februarie 2017, ora 19.00

Locul: librăria Tipos Infames

Participanţi: scriitorul român Octavian Soviany, traducătoarea Doina Făgădaru şi scriitorul spaniol Luisgé Martín.


Premiul Radio România Cultural, la secţiunea "Proză", ediţia 2012

Nominalizare la Premiile revistei Observator cultural

Nominalizare la Premiul Cartea anului 2011

"Romanul Viaţa lui Kostas Venetis conţine aventurile unui picaro cu identitate scindată - virtual ascet convertit la o religie a viciului. Tânărul Kostas Venetis, care uceniceşte în anii copilăriei într-o mănăstire din Grecia de la sfirşitul secolului al XIX-lea, cunoaşte o spectaculoasă schimbare la faţă: invertit demonic (cu orgolii de supraom nietzscheean), străbate spaţii dintre cele mai variate - cunoaşte mizeria şi fascinaţia Istanbulului, pitorescul unui Bucureşti ce aminteşte de atmosfera din Princepele şi din Săptămâna nebunilor, efervescenţa Parisului revoluţionar, splendoarea Vienei, melancolia Veneţiei, mişcându-se prin felurite medii, de la pegra tavernelor la cercurile nobiliare. Poveste despre iniţierea întru Rău, în care Sodomia şi jocul intertextual,  cabalismul şi mitul conspiraţionist, ficţiunea şi documentarismul, crima şi complexele oedipiene se îmbină în urzeala unei istorisiri iniţiatice deghizate în thriller, Viaţa lui Kostas Venetis se plasează în linia decadenţilor de acum un veac. Dincolo de luxurianta acţiunii şi pitorescul descrierilor, cititorul este invitat să descopere taina vieţii lui Kostas Venetis şi pe romancierul Octavian Soviany, care egalează acum şi pe teren prozastic bine-cunoscutele sale performanţe poetice." Ediura Polirom

Anna Maria Iglesia (1986) este licenţiată în filologie italiană, are un master în teoria literaturii și literatură comparată la Universitatea din Barcelona, iar în prezent lucrează la teza de doctorat şi are ca temă redefinirea conceptelor de spaţiu public şi spaţiu privat.

Colaborează în mod constant cu revista culturală "Panfleto Calidoscopio", a publicat eseuri în Revista Forma a Universităţii Pompeu Fabra şi comentarii în revista de teoria literaturii şi literatură comparată "452f". De asemenea, a publicat articole în cotidianul digital de cultură catalană "El núvol" şi în revista internaţională "Barcelona Review".

Luis García Martín, cunoscut ca şi  Luisgé Martín (Madrid1962) este scriitor, agent şi critic literar spaniol, licenţiat în Filosofie spaniolă la Universitatea Complutense. A lucrat la diferite edituri, a fost consilierul ministrului culturii Ángeles González-Sinde, iar în prezent colaborează cu cotidianul "El Pais" şi este directorul revistei "Eñe".

Opera sa literară este formată din două volume de poveşti şi cinci romane, pe lângă numeroase scrieri în reviste şi volume colective. În 2000 a primit premiul "Ramón Gómez de la Serna", în 2009 Premiul "Antonio Machado" pentru poveşti, iar în 2012 a fost distins cu Premiul de naraţiune"Vargas Llosa NH".