Cu ocazia Zilei Europei, Corneliu Stroe și Balkanamera vor susține două concerte în Spania, la Alicante și Villena - joi, 10 mai, ora 20.00, în Sala Parainfo (campusul Universității din Alicante) și vineri, 11 mai, ora 23.00, în Casa de Cultură din Villena. Evenimentele sunt organizate de Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Țării, și Asociaţia Amigos de Rumania para la Iniciativa Y Promocion de Intercambios Culturales - Asociaţia Culturală Aripi, în parteneriat cu Primăria din Villena și Universitatea din Alicante.
Balkanamera este un proiect iniţiat de percuționistul de jazz & blues Corneliu Stroe, fost membru - împreună cu pianistul Harry Tavitian - al celebrului grup CREATIV, cunoscut la nivel internaţional. Muzica grupului este un melanj interesant şi spectaculos între blues-ul Nord american, jazzul latino și sonorităţile folclorului dobrogean, balcanic și oriental, transpus într-un limbaj muzical modern, dovadă a multiculturalităţii generatoare de noi convieţuiri şi forme de artă. Aranjamentul muzical şi structurile pieselor poartă amprenta percuţionistului Corneliu Stroe, cunoscător al ritmurilor balcanice şi un exploziv baterist de blues şi latino jazz, care poate combina în acelaşi timp setul de tobe cu percuţiile orientale (darbouka) sau cu cele latino-americane (bongos, timbales) într-o paletă ritmică exotică şi originală. Balkanamera Band a efectuat turnee în ţară şi a avut dese apariţii în emisiunile TV de gen. Repertoriul este compus din cele mai cunoscute piese de blues, funk şi latino, combinate cu sonorităţi greceşti, populare româneşti şi orientale.
ROXANA STROE (voce, chitară electrică, muzicuţă) este singura chitaristă de blues din România; interpretările sale caracterizate virtuozitate au purtat-o către un palmares deosebit, prin colaborări cu muzicieni de prestigiu ca: E.G.Weinberger, Mircea Baniciu, Harry Tavitian, Mihai Godoroja, Nicola, Alexandru Mann, şi prin activitatea discografică și concertistică solo sau cu grupuri proprii (Split Blues Band, Foxy Lady Band).
MIRCEA CAZAN (bouzouky, voce, clarinet) este un politalent muzical, cunoscut interpret de muzică grecească, având la activ colaborări cu muzicieni de marcă precum Gheorghe Zamfir, Ovidiu Lipan Ţăndarică şi răspunzător de amprenta balcanică a grupului prin sonorităţile exotice ale instrumentului şi armoniile muzicale greceşti.
CĂTĂLINA RĂZVAN (electric bass) este un cunoscut muzician de jazz, profesor de bass la Academia de Muzică din Bucureşti, secţia jazz, colaborator al celor mai prestigioşi muzicieni din jazz-ul românesc, Johnny Raducanu, Marius Popp, Garbis Dedeian.
TOMA TOMIS TAKE (keyboard), fost component al trupei Metrock, provine din pop-rock şi este în acelşi timp şi un bun improvizator şi cunoscător al folclorului dobrogean.