Tineri muzicieni romani @ ICR Londra

Seria Concertelor Enescu continua in luna aprilie cu un recital sustinut de cativa dintre cei mai talentati tineri muzicieni romani din Londra, studenti la prestigioase scoli de muzica londoneze: Florian Mitrea - pian (castigator al Bursei Enescu, 2010-2011); Anca Campanie - vioara; Mihai Cocea - viola; Dan Marginean - pian; Raluca Matei - vioara; Radu Ropotan - vioara; Madalina Rusu - pian. Recitalul este sustinut alaturi de violoncelista de origine rusa Liubov Ulybysheva.

Program: Enescu: Suita Op. 10 Liszt: Tarantella din "Anii de pelerinaj" Constantinescu: Cantec; Joc dobrogean Schostakovitch: Trio pentru pian Nr. 1, Op. 8 Brahms: Cvintetul cu pian in Fa minor, Op. 34

Florian Mitrea s-a nascut la Bucuresti in 1989. A inceput studiul pianului cu profesoara Flavia Moldovan la Scoala de Muzica "Iosif Sava" si a continuat la Liceul de Muzica "George Enescu", sub indrumarea profesoarei Gabriela Enasescu. In timpul anilor de studii din Romania s-a remarcat ca unul dintre pianistii de top ai generatiei sale, castigand premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica (trei ani consecutiv), Marele Premiu la Concursul de Pian "Ada Ulubeanu", Premiul de Excelenta la Concursul J.S. Bach - Cluj, Premiul I la Concursul "George Georgescu" - Tulcea etc. In 2005 a obtinut premiul III la Concursul International "Jeunesses Musicales". A sustinut recitaluri in sali importante din Bucuresti si din tara printre care Ateneul Roman, Aula Muzeului George Enescu, Studioul Radio-Cluj, Palatul Parlamentului. Din decembrie 2007, Florian Mitrea este bursier al Academiei Regale de Muzica din Londra, iar in anul universitar 2010-2011 beneficiza de Bursa Enescu, oferita de ICR si institutia de invatamant londoneza.

Nascuta intr-o familie de muzicieni, Anca Campanie si-a inceput cariera de violonist la varsta de 7 ani. Dupa ce a absolvit Conservatorul din Bucuresti, a primit o bursa Erasmus pentru a studia in Salzburg si apoi in Elvetia la International Menuhin Music Academy cu maestrul Alberto Lysy. Anca a studiat cu Eugen Sarbu si Liviu Prunaru, ocupand prima treapta a podiumului la Olimpiada Nationala, precum si la alte competitii internationale. Momentan, isi continua studiile de master la Royal College of Music sub indrumarea lui Yuri Zhislin. Violonista a facut parte din orchestre filarmonice importante, precum Orchestra Sinfonia Siciliana si Camerata Lysy, fiind apreciata de critici pentru maturitate, sensibilitate muzicala, eleganta in interpretare. Anca Campanie a primit o bursa din partea Royal College of Music Foundation, fiind sprijinita in 2010 si de Ratiu Foundation UK.

Nascut in 1990 in Bucuresti, Mihai Cocea a absolvit liceul George Enescu, studiind mai apoi sub indrumarea a diversi maestri precum Yuri Bashmet, Yuval Gotlibovich, Bruno Giuranna, Lawrence Power si Jerzy Kosmala. Momentan, studiaza cu Paul Silverthone la Royal Academy of Music in Londra. Mihai este detinatorul unui premiu 3 in cadrul Watson Forbes International Viola Competition. Acesta a cantat alaturi de nume mari precum Mariana Sirbu, Rocco Filipini si Franco Petrarchi in Beijing si Sermoneta, Italia. In cadrul "SoNoRo" - International Chamber Music Festival, Mihai s-a aflat pe aceeasi scena cu muzicieni precum Alexander Sitkovetsky, Diana Ketler, Razvan Popovici si David Cohen, concertele fiind transmise pe Radioul si Televiziunea din Romania si BBC Radio 3.

Dan Marginean a inceput studiul pianului la varsta de 10 ani, iar in 2007 a intrat la Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj, fiind studentul Adrianei Bera. In 2010, a castigat o bursa care i-a permis sa inceapa studiul cu Niel Immelman, la Colegiul Regal de Muzica. De-a lungul anilor, Dan a castigat numeroase premii si distinctii muzicale la importante competitii din Romania, precum "J.S. Bach", "W.A. Mozart" sau "Pro Piano", acest din urma premiu oferindu-i oprtunitatea de a concerta la Ateneul Roman. In anul 2009, Dan a castigat o bursa la atelierul muzical de camera "SoNoRo", iar in 2010 a facut parte din "Proiectul cultural Arcus". 

Raluca Matei s-a nascut in 1987, in Bucuresti. A inceput studiul viorii la varsta de 7 ani. A continuat cu profesoara Mihaela Mailat, la Liceul de Muzica "George Enescu" din Bucuresti. Are in palmares peste 20 de premii nationale si internationale. In 2006, a devenit studenta la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde a studiat pana in 2007 cu violonista Cornelia Bronzetti. Rezultatele exceptionale i-au adus Bursa de Stat intre 2003 si 2006. In 2008 a fost admisa la Trinity College of Music, unde este in prezent in ultimul an, la clasa profesorului Pieter Schoeman, concert maestru al Filarmonicii Londoneze. De asemenea, a obtinut bursa de studiu si postul de concert maestru al orchestrei colegiului. In anul 2010 a obtinut bursa Festivalului de Muzica de Camera "SoNoRo" si Premiul de Muzica de Camera Cavatina pentru duo-ul sau cu pianistul Florian Mitrea. Raluca este castigatoarea concursului Vera Kantrovich Bach Solo 2010.

Radu Ropotan a castigat pana acum mai mult de saisprezece premii nationale si internationale, printre care premiul I la concursul international "Remember Enescu" (Sinaia, 2007) si premiul special in cadrul competitiei internationale Andrea Postacchini (Fermo, Italia, 2007). Radu Ropotan a inceput sa studieze vioara la varsta de sase ani, in orasul sau natal, Galati. De-a lungul anilor a studiat cu Ionel Nistor si Liviu Popovici la scoala de muzica "Dimitrie Cuclin" din Galati si cu Maria Mireanu, la liceul "Tudor Ciortea" din Brasov. In anul 2008 a primit o bursa care i-a permis sa inceapa studiul la Royal College of Music. Dupa un an de studiu sub indrumarea lui Maciej Rakovsky, in 2009 a devenit elevul lui Yuri Zhislin. Radu a sustinut concerte la Sala Radio si Atenelul Roman (Bucuresti) si in Franta, Italia, Germania si Anglia.

Nascuta in 1985 in Constanta, Madalina Rusu a studiat inca din 2004 cu Joan Havill la Guildhall School of Music & Drama, unde a absolvit printre primii. Aceasta a primit in 2010-2011 prestigiosa bursa Guildhall Artist, cantand pe mari scene din Marea Britanie si Europa, precum Barbican Hall, Cadogan Hall, LSO St. Luke's, St Martin in the Fields, St. Margaret's Church, Fairfield Halls si altele. Madalina a primit burse din partea Martin Musical Fund/Phillarmonia Orchestra, Ratiu Foundation UK, Boise Foundation, primind premiul Brancusi si Ian Flemming MBF. De asemenea, a castigat premiul 1 in cadrul competitiilor internationale PRO-PIANO, Bucuresti, Croydon Concerto, Guildhall si alte premii importante in cadrul competitiilor de pian Konzerteum (Atena), Tunbridge Wells International Young Artists, Hastings International Piano Concerto, precum si Oxford Professional Recital Prize.

Violoncelista de origine rusa Liubov Ulybysheva a studiat la Moscova, apoi la Londra, fiind studenta a Guildhall School of Music and Drama si a Royal Academy of Music. Printre profesorii cu care a lucrat se numara: Stefan Popov, Oleg Kogan si Felix Schmidt. Artista a castigat multiple premii, printre care: MBF Music Education Award, Muriel Taylor Young gifted Cellist Award, Hattori Junior Award, Jellinek Award, Kenneth Loveland Gift Award precum si premiul intai in cadrul Tunbridge Wells Young Concert Artist Competition in 2006. A sustinut recitaluri in Rusia si in Anglia, la St. Luke's, St. John's Smith Square, Barbican Hall, Fairfield Hall si Wigmore Hall. In iulie 2008 si-a facut debutul in cadrul Razumovsky Young Artists Concert Series, interpretand partituri din Debussy si Brahms.

Programul Concertelor Enescu, organizat impreuna de Institutul Cultural Roman din Londra si Societatea Enescu, a fost initiat in anul 2007, sub patronajul ASR Principesa Margareta a Romaniei. Recitalurile au loc in sala de concerte a Institutului in fiecare prima zi de joi a lunii, din februarie si pana in iulie. Programul a atras pana acum o serie intreaga de muzicieni exceptionali si de ansambluri renumite, care au reusit sa ofere publicului interpretari de cea mai inalta tinuta ale pieselor enesciene.

Din septembrie 2009 Institutul Cultural Roman acorda Bursa Societatii Enescu unui student eminent al Royal Academy of Music.

Cand: Joi, 7 aprilie 2011, 7pm;

Unde: Institutul Cultural Roman, Londra

Intrarea este libera, dar numarul locurilor este limitat. E util ca rezervarile sa fie facute din timp.

Pentru rezervarea locurilor, va rugam contactati-ne la T: 0207 752 0134, E: office@icr-london.co.uk

Persoanele care ajung dupa ora inceperii concertului vor putea intra in sala la pauza.