Masterclass susținut de Cristian Niculescu

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi în contextul Centenarului Marii Uniri, pianistul Cristian Niculescu va oferi un  masterclass , în data de 30 noiembrie, la Conservatorul Superior de Muzică din Madrid



Masterclass susținut de Cristian Niculescu

Data și ora: 30 noiembrie, 13.00 -15.00

Loc: Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, Auditorio Cubiles (Calle de Santa Isabel, 53, 28012 Madrid)

Evenimentul este dedicat persoanelor care studiază pianul în cadrul Conservatorului din Madrid.


Cristian Niculescu

S-a născut la București, unde a studiat pianul cu Cristina Georgescu și Sandu Sandrin, apoi  și-a continuat studiile  la Berlin, unde locuiește în prezent. În urma debutului cu Orchestra Națională Radio din București, sub bagheta maestrului Josif Conta (1987) și a recitalului de debut de la Ateneul Roman (1988), a concertat în repetate rânduri cu Orchestra Simfoniă a Filarmonicii "George Enescu", Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio București, precum și cu alte orchestre din România.

 Este invitat să colaboreze ca solist sau în cadrul stagiunilor de muzică de cameră ale unor orchestre de renume, din Germania, SUA, precum și la festivaluri internaționale de mare prestigiu, precum Festivalul Internațional "George Enescu“ de la București, Berliner Festspiele sau Classic Openair am Gendarmenmarkt, Musikfest Hamburg, Enescu Tage Berlin sau Amiata Piano Festival în Italia.Printre premiile câștigate amintim Premiul Criticii muzicale la Concursul "Gh. Dima" din Cluj, Premiul 1 la Concursurile Naționale din România și Premiul de onoare la Concursul International Maria Canals din Barcelona.

Cristian Niculescu este inițiatorul și directorul artistic al Festivalului Internațional de muzică de cameră "Kammermusiktage Ahrenshoop", în Germania.



Real Conservatorio Superior de Música de Madrid (Conservatorul superior de muzică din Madrid) a fost înființat în 1830 și este dedicat formării muzicienilor profesioniști de cel mai nivel înalt: interpreți, regizori, compozitori, muziciologi și pedagogi.

Conservatorul își are sediul într-oclădire istorică a arhitectului Francesco Sabatini (1722-1797), în apropierea stației Atocha din Madrid, și dispune de servicii variate, printre care se numără una dintre cele mai bune biblioteci muzicale din lume, atât pentru numărul cât și pentru calitatea fondurilor sale, care se adresează în egală măsură studenților, cât și cercetătorilor care o vizitează zilnic.


Eveniment organzat de Institutul Cultural Român de la Madrid.

Colaboratori:  Real Conservatorio Superior de Música de Madrid