- 18 February 2017 - 17 March 2017
- Etichete Alexandru Dâmboianu ICR Beijing Glosă în piatră Constantin Lupeanu
Pentru Alexandru Dâmboianu „în formă, semnificație și mesaj, Glossa lui Eminescu reprezintă echivalentul literar al arhitecturii" pe care o propune. „Această expoziție nu este un tribut adus ilustrului nostru autor, ci este o coincidență, ca și faptul că poemul a fost scris cu exact 100 de ani înaintea nașterii mele, iar autorul avea 33 de ani atunci când a compus opera, vârsta la care ajunsesem când am terminat acest studiu arhitectural", a declarat artistul.
Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 18 februarie - 17 martie 2017.
Alexandru Dâmboianu, tânăr arhitect, absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu locuiește de șase ani la Beijing. Artistul a semnat proiecte cu numeroase birouri de arthitectură din Beijing. În București a absolvit un master în design avansat. Alexandru Dâmboianu a debutat în cadrul unei expoziții de pictură la Casa de Cultură din Câmpulung în anul 2006. În anul 2008 a avut o altă expoziție, de data aceasta de grup, la Sala Orașului, iar în 2016 a debutat împreună cu artista chinezoaică Huang Huan cu expoziția „(UN)Awareness" la Asian Art Works Gallery din Zona Artistică 798. În anul 2011 Alexandru Dâmboianu a prezentat expoziția de instalații la Pavilionul Hexagonilor din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu", iar lucrările sale arhitecturale au fost expuse între 20 decembrie 2011 - 22 iunie 2014 la Minsheng Modern Art Museum, Zona Artistică 798 Beijing.
Creația lui Alexandru Dâmboianu este influențată de David Hume, Emil Cioran, Erich Fromm, Ernest Becker, Noam Chomsky, Christopher Hitchens, Peter Wessel Zapffe, Sheldon Solomon.