Nina Mihăilă a participat la două evenimente culturale organizate de Institutul Cultural Român Budapesta, în perioada 19-22 noiembrie 2014

Miercuri, 19 noiembrie 2014, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român Budapesta a vernisat expoziţia de fotografie „Ceruri, ape, pământ”, semnată Nina Mihăilă, la Biblioteca de Limbi Străine din Budapesta (1056 Budapest, Molnár u. 11).


Nina Mihăilă a adus în faţa publicului budapestan o selecţie de fotografie, din miile de imagini pe care le-a surprins pe parcursul călătoriilor în jurul lumii şi în România. „Ceruri, ape, pământ”a fost expusă la Café Verona, Librăria Cărtureşti, în 2013.

În organizarea Institutului Cultural Român Budapesta, Nina Mihăilă a reprezentat pentru prima dată România la Festivalul de animaţie „Anilogue” din Budapesta, în perioada 19-22 noiembrie, în calitate de membră a juriului. De asemenea, în 22 noiembrie 2014, de la ora 22.15, filmul ei de animaţie ”Ploaia” (1:22 min) a fost proiectat la Cinematograful Uránia din Budapesta. 

Nina (Constantina) Mihăilă este licenţiată în Grafică la Academia de Artă, „N. Grigorescu” din Bucureşti, are un masterat în Animaţie Multimedia Design, la Academia de Teatru şi Film „I.L.Caragiale” şi studii postuniversitare în Comunicare şi Relaţii Publice la SNSPA, „David Ogilvy”. Din 2013 este doctorand la Universitatea Naţionala de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale". Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi a Uniunii Cineaştilor din România. A participat la numeroase festivaluri internaţionale de film de animaţie şi fotografie, a primit premii de specialitate, printre care se numără premiul naţional Kodak pentru fotografie “European Panorama în Photography”, bursa pentru fotografie “Pepinieres europeennes pour jeunes artistes”, Chalone-sur-Saone, Franţa.

Nina Mihăilă a fost prezentă la mai multe ediţii ale festivalului de film MEDIAWAVE din Ungaria, iar în mai 2014 (la Komárom) a participat la expoziţia de fotografie „On the Road”.

„Nina Mihăilă explorează subtil relaţia între ape, ceruri şi pământ, privite ca lumi distincte dar, totodată, întrepătrunse. Elementele ocazionale de civilizaţie umană reprezintă contrapuncturi discrete la senzaţia de atemporalitate, plutire şi solitudine care transpare din fotografiile expuse.” (Andreea Pîrvulescu)


Expoziţia a fost deschisă în perioada 19 noiembrie - 10 decembrie 2014.