„Ana-Maria Brânză: Grația Scrimei Feminine la Cinci Ediții Consecutive ale Jocurilor Olimpice” expoziție fotografică de Theo Niculae

Sâmbătă, 6 iulie 2024, de la ora 19:00, la sediul ICR Beijing a avut loc vernisajul expoziției de fotografie „Ana-Maria Brânză: Grația Scrimei Feminine la cinci ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice” realizată de Theo Niculae, arhitect și artist român stabilit la Shanghai.

Evenimentul a avut un succes deosebit în rândul publicului chinez, care a venit în număr impresionant la deschidere. Expoziția a constat din fotografii alb-negru (90x60cm) realizate de Theo Niculae în 2019, în colaborare cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român, despre multipla campioană olimpică și mondială la spadă, Ana-Maria Brânză.

În deschidere, artistul Theo Niculae a povestit cum a luat naștere acest proiect fotografic și a vorbit despre colaborarea cu campioana mondială la un moment important din viața ei – retragerea din cariera sportivă. Emoțiile contrastante și trăsăturile de caracter ale unei luptătoare au fost frumos redate în cele 18 fotografii alb-negru, surprinse plastic și dinamic de Theo.

Expoziția a fost completată de documentarul „Rețeaua de Idoli – Ana-Maria Brânză” realizat de Irina Păcurariu (TVR) și subtitrat în limba chineză de Liu Yizhe. Spectatorii au fost magnetizați și profund impresionați de povestea campioanei mondiale, urmărind cu interes până la final. Evenimentul s-a încheiat cu o agapă.

La eveniment au participat mai bine de 80 de invitați, printre care studenți și profesori de la Universitatea Jiaotong din Beijing, Departamentul de Arhitectură și Design, jurnaliști de la Renmin Ribao (cel mai important trust de presă din China) și China Daily.Promovarea evenimentului a fost realizată pe platformele online ale ICR/ ICR Beijing de social-media (Site/WeChat/Facebook) cât și în mass-media chineză, mai ales pe rețelele de socializare, având un număr record de promovări (525 vizualizări/ 45 shares).

Mulțumim în mod deosebit lui Theo Niculae pentru realizarea acestei expoziții remarcabile, Ana-Maria Brânză pentru inspirația continuă, Irina Păcurariu și echipei TVR pentru documentarul impresionant, și nu în ultimul rând, Mirianei Cismaru și Anei Maria Petrescu pentru contribuțiile lor esențiale la succesul acestui eveniment.

Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe 23 septembrie 2024.