Un album bilingv ce surprinde momente din existența unei capitale în care mai sunt multe de descoperit. Abia sosită în București în 1994, Laure Hinckel, ziaristă din Franța, descoperă un oraș misterios, recent ieșit din anii întunecați ai comunismului. Îi imortalizează chipurile și, peste treizeci de ani, se întoarce să le revadă. Așa s-a născut o carte de debut, datorită căreia cititorul poate întrezări ceva din specificul unui loc cu o istorie tulburată.
„Dedic aceste fotografii și acest text locuitorilor Bucureștiului. Am bătut străzile capitalei lor cu încântare și curiozitate, având mereu sentimentul că acolo timpul părea să treacă altfel, într-un ritm mai mereu frânt de tulburările istoriei. Am scris această carte gândindu-mă la ei, pentru a le da înapoi câte ceva din tot ce am dobândit de când le cunosc urbea și îi străbat străzile, pe jos sau cu mijloacele de transport în comun”, notează autoarea pe prima pagină.
Laure Hinckel este traducătoare de limbă franceză, specializată în literatura română. După studii de jurnalism la Tours, a colaborat cu publicații din Franța și a venit ca reporter în România, unde a participat după aceea la numeroase programe culturale.
A semnat traducerea în limba franceză a multor volume scrise de autori români, printre care Camil Petrescu, Ștefan Agopian, Matei Vișniec, Andrei Pleșu sau Mircea Cărtărescu.
Volumul poate fi achiziționt de la Librăria ICR din Aleea Alexandru nr 38 (intrare din strada Ermil Pangrati) sector 1, Bucureşti.