- 5 November 2016
- Tags Simona Deaconescu Cinty Ionescu Icr viena Icr Lange Nacht der Bühnen Între două pastile
Spectacolele 0002 | birdville (coregraf: Simona Deaconescu) și Între două pastile (concept & video design: Cinty Ionescu) sunt prezentate cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena în cadrul celei de-a şasea ediţii a Lange Nacht der Bühnen (Noaptea Lungă a Artelor Performative) care se desfăşoară pe 5 noiembrie 2016 la Linz. Producţia Între două pastile poate fi urmărită de la ora 19.00, iar cele două reprezentaţii ale spectacolului 0002 | birdville au loc la ora 20.20 şi la ora 23.30. Evenimentele se desfăşoară la Deep Space din Ars Electronica Center.
0002 | birdville
coregraf: Simona Deaconescu
dansatori: Răzvan Stoian, Denis Bolborea, Alexandra Bălășoiu
multimedia & platforme interactive: KOTKI Visuals
sound design: Denis Bolborea
producător: Tangaj Dance
Prezenţa la Linz este cofinanţată de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.
Corpul nostru este o arhivă în continuă evolutie, care încă prezintă mistere legate de eficienţă şi perisabilite. Este, probabil, cel mai tehnologic lucru pe care îl cunoaştem. Cu fiecare pas pe care îl facem construim o parte din univers și, de fiecare dată când ne mișcăm, schimbăm lumea. Pe măsură ce începem să înţelegem aceste procese, realizăm că suntem dansaţi ca parte a unei organizaţii de activităţi ai cărei autori nu suntem noi. Camera 0002 este populată de dansatori hibridizaţi, îmbrăcaţi cu corpuri augumentate, care trăiesc într-o lume virtuală creată și organizată independent de dorinţa lor - un spectacol complex, în care muzica se creează pe scenă, și în care sunetul și mișcarea interacţionează în timp real. http://tangajdance.com/
Simona Deaconescu este coregraf emergent cu studii în dans și regie de film. Este directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, cunoscut pentru spectacolele 0001|Fabrica de Vise și 0002|Birdville, filmul de dans Silent Places, Bucharest International Dance Film Festival, Dance Film Platform și este coproducător al Plaformei X, proiect expozițional dezvoltat în regim de rezidență artistică, produs de 4Culture și WASP-Working Art Space and Production. Simona este interesată de tehnologia corpului în mișcare, dezvoltând programe interdisciplinare de formare profesională ca D.I.M.A.P. (Direcții inovatoare în multimedia și arta performativă) în cadrul GROWASP și dezvoltându-și în mod constant propria metodă și tehnică de dans (the floating body), ca pedagog pentru profesioniști și amatori. Spectacolele sale au fost prezentate în București, Cluj, Craiova, New York și Istanbul, iar filmul de dans Silent Places realizat în colaborare cu directorul de imagine Oleg Mutu a fost proiectat în peste 20 de festivaluri din Europa, SUA și Asia.
Între două pastile
concept & video design: Cinty Ionescu
distribuţie: Marian Olteanu, Letiția Vlădescu (video)
dramatizare: Maria Manolescu
mişcare scenică: Andreea Duță
sound design: Randomform
3d content & realitate augmentată: Augmented Space Agency
light design: Diana Miroşu
costume: Sonia Constantinescu și Anca Miron
scenografie: Dan Adrian Ionescu
Între două pastile este un spectacol de teatru multimedia care vorbeşte despre depresie aşa cum se vede (sau se ascunde) ea în Bucureşti, România, în 2016. Spectacolul îmbină dramatizări ale unor poveşti adevărate cu fragmente din interviuri, cu momente filmate şi trăite în spital şi cu elemente de realitate augmentată.
Cinty Ionescu este un artist cu un interes constant pentru experimentul live și colaborarea interdisciplinară. Și-a propus să exploreze noi forme de expresie în performance-ul live la intersecția mai multor domenii artistice, între artele vizuale și muzica live, între teatru pe scenă și teatru digital, între instalații și realitate augmentată. Cinty a lucrat la peste 30 de spectacole de teatru și dans și a susținut sute de reprezentații live ce includ multiple colaborări cu muzicieni. Proiectele sale, majoritatea cu o componentă live, au fost prezentate pe numereoase scene naționale cât și în contexte internaționale, iar în 2011 i s-a acordat Premiul de Excelență pentru Video Design în cadrul festivalului Fringe New York City, pentru spectacolul Nils' Fucked Up Day de Peca Ștefan. În ultimii ani Cinty a inițiat și a coordonat mai multe proiecte multimedia, cum ar fi ROMANYEAH! (performance audio-video, Institutul Cultural Român de la New York), Urme de distrugere pe Marte (instalație multimedia performativă, Teatrul Odeon din București), embodied enescu mix (spectacol multimedia de dans, ArtistNe(s)t și Muzeul Național „George Enescu" din București), Între două pastile (spectacol de teatru multimedia, București, 2016) și Fața ascunsă (documentar interactiv online, România, 2016). Cinty este masterandă, din 2015, în Tehnologii Digitale în Spectacolul Contemporan la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie din București.
Simona Deaconescu, Mihaela Kavdanska și Cristian Iordache (KOTKI Visuals) - 0002 | birdville şi Cinty Ionescu participă în data de 5 noiembrie la simpozionul INTERMEDIA BODY: Artistic Research Meetings care se desfăşoară la Ars Electronica Center (sala Sky Loft), în cadrul celei de-a şasea ediţii a Lange Nacht der Bühnen (Noaptea Lungă a Artelor Performative).
Pentru mai multe detalii despre programul Lange Nacht der Bühnen accesaţi http://www.langenachtderbuehnen.at/