- 6 December 2022
- Etichete Stări ale sufletului Accdemia di Romania Roma Anca Boeriu
Accademia di Romania din Roma și ICR organizează în perioada 9-29 decembrie expoziția de artă contemporană „Stări ale sufletului” a artistei Anca Boeriu. Evenimentul curatoriat de Ana Negoiță este organizat în parteneriat cu Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) din cadrul Universității București și Galeria Galateca din București. Inaugurarea expoziției va avea loc vineri, 9 decembrie 2022, ora 18:00, în Galeria de Artă a Academia di Romania din Roma (Viale delle Belle Arti 110).
Expoziția va rămâne deschisă pentru public în perioada 9 – 29 decembrie 2022 de marți până vineri în intervalele orare 15.00-17.00, iar sâmbăta între 11.00-13.00 și 14.00-17.00.
Anca Boeriu este una dintre cele mai active personalități artistice feminine, promotoare a unui discurs plastic care vizează în mod direct probleme sociale și culturale precum: stereotipurile de gen, relația genurilor în societate, problematica traumei ș.a. Artista, deși bine cunoscută publicului în zona de grafică, fiind și președinta secției de grafică a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cadru didactic la catedra de grafică a Universității Naționale de Artă din București, abordează pentru această expoziție o serie de tehnici diverse care sunt integrate într-un demers multimedia: lucrări de grafică de mari dimensiuni, ceramică, instalații obiect etc, lucrări care relevă o cercetare interdisciplinară.
Anca Boeriu este membru fondator în Asociația Internațională Prietenii Muzeului Național de Artă al României, membru al Asociației Internaționale MitOst Germania, delegat pentru Romania al Trienalei de Gravură de la Chamallier, Franța, iar din anul 2014 este inițiatorul și coordonatorul BIPB-Bucharest International Print Biennale. Dintre premiile primite menționăm premiul UAP pentru Curatoriat în anul 2017, iar în anul 2014 Premiul pentru Grafică.
Ana Negoiță este istoric și critic de artă, absolventă a Universității Naționale de Artă din București, doctor în arte vizuale, lector asociat în cadrul CESI – Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din cadrul Universității București și curator specializat în artă contemporană. Doctor, cercetător specialist în artă și civilizație islamică cu stagii doctorale la departamentul de studii orientale al Univesității La Sapienza din Roma. Are o complexă activitate publicistică care include articole în diferite reviste de specialitate și publicații academice.