Seară muzicală Oana Lianu şi expoziţie de carte în cadrul Sărbătorii Francofoniei

Joi 21 martie 2013, de la ora 17, Institutul Cultural Român la Budapesta, Filiala Seghedin (6720 Szeged, Piaţa Dugonics nr. 2) alături de Consulatul General al României la Seghedin a organizat o întâlnire muzicală Oana Lianu şi o expoziţie de carte veche, pentru a marca 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF).

Evenimentul a luat naştere în urma efortului comun al: Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” din Oradea, Centrului Judeţean pentru Valorificarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural Bihor, Consiliului Judeţean Bihor.

Serata muzicală a oferit publicului şansonete, fragmente din opera „Carmen” de Bizet şi cântece româneşti în interpretarea naistei Oana Lianu, după care publicul a fost invitat să admire o expoziţie de carte veche franceză şi carte bibliofilă românească publicată în limba franceză.

Oana Lianu este conferenţiar universitar, doctor în muzică, şeful Catedrei de Pedagogie muzicală a Facultăţii de Muzică a Universităţii din Oradea. Pe lângă funcţia de cadru universitar, artista conduce de asemenea şi Ansamblul folcloric al facultăţii, devenind astfel prima femeie dirijor al unei orchestre populare studenţeşti din România.

Numită “Prinţesa naiului”, Oana Lianu continuă în paralel o carieră artistică fulminantă, abordând un vast repertoriu, concretizat în 5 albume muzicale, din diverse genuri. Rafinamentul interpretativ, virtuozitatea impresionantă, dublate de o prezenţă scenică magnifică, o confirmă pe Oana Lianu ca fiind unul dintre artiştii unici ai lumii.