Institutul Cultural Român Budapesta a organizat un recital „Bijuterii muzicale” cu Anca Iarosevici (viola da gamba) şi Bogdan Mihăilescu (chitară clasică)

În 13 iunie 2014, de la ora 19, Institutul Cultural Român din Budapesta a organizat un recital de muzică clasică din seria „Bijuterii muzicale”, în Sala festivă a Castelului Regal din Gödöllő, în apropierea capitalei Ungariei.

Programul serii  a inclus piese ale compozitorilor Antonio Vivaldi, Johann Christoph Pepusch, Georg Friedrich Haendel şi Georg Philipp Telemann, în interpretarea muzicienilor Anca Iarosevici (viola da gamba) şi Bogdan Mihăilescu (chitară clasică).

Anca Iarosevici - interpretă a partiturilor preclasice, abordează mai ales opusurile lui Bach, considerat a fi compozitorul ei preferat. Colaborează cu Orchestra Filarmonicii "George Enescu", Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, precum şi cu filarmonicile din România.
În 1990 înfiinţează împreună cu alţi trei artişti formaţia de cameră „Studioul de Muzică Veche”, alături de care participă la numeroase turnee în Germania, Austria, Ungaria, Spania, Portugalia, Franţa, Grecia, Slovacia, SUA, precum şi la mai multe ediţii ale Festivalului George Enescu, precum şi la cele din Valencia şi Santander (Spania). „Studioul de Muzică Veche” efectuează numeroase înregistrări radio, participă la realizarea filmului „Petrecere la curtea marelui Will” la Televiziunea Romană, iar în 1995 sub egida UNESCO înregistrează un CD cu muzică elisabetană şi muzică veche românească.

Bogdan Mihǎilescu a câştigat în 1984 „Marele Trofeu” în cadrul „Concursului naţional de chitară clasică” de la Sinaia, după care s-a lansat într-o intensă activitate concertistică şi pedagogică în România, Germania, Africa de Sud şi Marea Britanie.

În perioada 1997-2006 s-a perfecţionat la Londra cu profesorii Gary Ryan şi Carlos Bonell şi a participat la şedinţele de masterclass din cadrul Royal Academy of Music. În 2007 s-a reîntors în România unde s-a dedicat exclusiv muzicii de cameră. Compozitoarea letonă Anna Veismane i-a dedicat compoziţia „Hidden Dragons”, pe care a interpretat-o în primă audiţie absolută la Ateneul Român, în anul 2012.


Program recital cameral de muzică barocă Barokk kamarazenei koncert