George Enescu și profesorii săi

George Enescu și profesorii săi

Violoncelistul Mirel Iancovici a susținut un recital cu titlul „George Enescu și profesorii săi”,  împreună cu pianistul olandez Jeroen Riemsdijk, în data de 4 mai 2022, de la ora 19.00, în sala de concerte a Budapest Music Center, organizat de ICR Budapesta. 

Alături de piese enesciene, adaptate pentru pian și violoncel de maestrul Mirel Iancovici, recitalul a cuprins și lucrări scrise pentru aceleași instrumente de Robert Fuchs, Gabriel Fauré și de Jules Massenet – cei trei compozitori remarcabili care au influențat și au format personalitatea copilului-minune român George Enescu. Recitalul programat pe data de 4 mai a comemorat 67 de ani de la decesul lui George Enescu, unul dintre cei mai proeminenți și complecși artiști ai secolului XX.

Mirel Iancovici, violoncelist, compozitor, profesor român, a absolvit Conservatorul din București. A câștigat numeroase concursuri internaționale importante, acestea propulsându-l în sălile de concerte din Europa şi Statele Unite ale Americii, precum şi către contracte de înregistrări radio şi TV. A colaborat cu artişti precum Claudio Abbado, Philippe Entremont, Herman Krebbers, Silvia Marcovici, Raphael Oleg, Ghenadie Rozhdestvensky, Yoav Talmi, Paul Tortelier, Han de Vries și Gerard Wyss, cântând în săli de concerte caLincoln Center New York, Carnegie Hall, Concertgebouw Amsterdam, Philharmonie Berlin, Palau de la Musica Barcelona, Kennedy Center Washington, Royal Festival Hall, Wigmore Hall.A susţinut cursuri de masterat în Franța, Germania, Italia, Irlanda, Olanda, România, SUA și Coreea de Sud, iar în prezent este profesor de violoncel la Conservatorul din Maastricht şi Brabant (Olanda).

Jeroen Riemsdijk (1962) este un reputat pianist olandez, profesor, cercetător şi scriitor. Predă pian, fiind profesor la Conservatorul din Maastricht, unde a inițiat și un program de masterat pentru instumentiști și vocaliști. A fost director artistic la festivaluri din Belgia precum al Seriilor Altembriouck sau Masters of Stage. Deși în ultimul timp a înregistrat opere de Beethoven și Brahms cu Orchestra Mozart și Claudio Abbado, în interpretările și cercetările sale muzica secolului al XX-lea și cea contemporană ocupă un loc primordial.

Program:

Robert Fuchs: Sonata a doua în Mi bemol minor, op. 83
-Allegro moderato assai
-Adagio con sentimento
-Allegro vivace
George Enescu: Rapsodia română nr. 2, op.11
George Enescu: Carillon nocturne
Jules Massenet: Méditation din opera Thaïs
Jules Massenet: La Zingaresca din Fantasy
George Enescu: Sonata „Torso” (1911)
** pauză **
George Enescu: Triptich pentru violoncel solo
- Doïna, Preludio monodico și Lăutarul
Gabriel Fauré: Second Sonata în Sol major op.117
- Allegro
- Andante
- Allegro vivo

Alte detalii, și achiziționare bilete: www.bmc.hu