Expoziţia „Redondo, cuib de rândunele“ la Biblioteca Naţională a României

Expozitia Redondo, cuib de randunele la Biblioteca Nationala a Romaniei Expozitia Redondo, cuib de randunele la Biblioteca Nationala a Romaniei Expozitia Redondo, cuib de randunele la Biblioteca Nationala a Romaniei Expozitia Redondo, cuib de randunele la Biblioteca Nationala a Romaniei

Joi, 18 august 2016, de la ora 19:00, în sălile Symposium şi Euphoria de la parterul Bibliotecii Naţionale a României, a avut loc vernisajul expoziţiei „Redondo, cuib de rândunele", organizată de Asociaţia „Făuritori" în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Lisabona şi Biblioteca Naţională a României.

În deschidere au luat cuvântul domnul Octavian Gordon, Directorul Bibliotecii Naţionale a României şi doamna Maria Paşc, curatorul expoziţiei. Vernisajul a inclus şi lansarea catalogului bilingv (româno-portughez) al expoziţiei, realizat cu sprijinul Fundaţiei Bonte şi al ICR.

Expoziţia „Redondo, cuib de rândunele" este parte a proiectului Contemporanii al Asociaţiei „Făuritori" şi reuneşte peste 50 de lucrări de pictură, sculptură, grafică şi fotografie inspirate de regiunea Alentejo din sudul Portugaliei. Realizate în luna mai 2016, în cadrul celei de-a doua ediţii a rezidenţei artistice organizate de ICR Lisabona împreună cu primăria din Redondo şi asociaţia susnumită, lucrările poartă semnătura unor artişti reprezentativi pentru generaţiile din care fac parte: Ion Grigorescu, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Andrei Rosetti şi Corina Dobre. Lor li s-a alăturat Mihail Alexandrescu, în calitate de artist fotograf. Daniel Nicolescu, directorul ICR Lisabona, este autorul textul catalogului care a consemnat experienţa portugheză a artiştilor.

Expoziţia  poate fi vizitată la Biblioteca Naţională a României în perioada 18 august - 15 septembrie 2016. Intrarea este liberă.

 Contemporanii este un proiect iniţiat şi derulat de Asociaţia „Făuritori" ce îşi propune valorizarea artei româneşti prin înlesnirea actului de creaţie şi sprijinirea creatorilor în manifestarea viziunilor lor. Proiectul Contemporanii organizează şi promovează activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, diverse evenimente artistice, tabere de pictură, expoziţii, activităţi de educare a sensibilitaţii estetice a publicului.