Recital de pian Gary Barnett la ICR Viena

Recital de pian Gary Barnett la ICR Viena

Institutul Cultural Român de la Viena şi Societatea Austro-Română (AUSTROM) organizează luni, 26 iunie, ora 19.00, la sediul ICR Viena din Argentinierstraße 39, un recital în interpretarea pianistului american Gary Barnett. Repertoriul serii cuprinde lucrări ale unor compozitori din România, Ungaria şi Slovacia, pentru care Dunărea este un element cultural de legătură. Lucrările compozitorilor străini sunt rezultatul unor colaborări artistice la festivaluri de muzică din România (Festivalul „George Enescu“,„Săptămâna Internațională a Muzicii Noi“).

Program:

Doina Rotaru – Samaya;

Diana Rotaru – Prélude Parisien No. 1;

Dana Cristina Probst – Citind„Sara pe deal; Auftakt;

György Kurtág – Játékok(selections):

Cappriccioso luminoso for Jenő Szervánszky’s 80th Birthday; Kalandozás a múltban: Ligatura for Ligeti;Şi încă două cuvinte lui Anatol Vieru;In memoriam Anatol Vieru;Eine Blume für Ulrike Schuster; Tears; Fanfares;

Vladimír Bokes – Preludes and Fugues Op. 53; No. 10 in G Minor; No. 12 in C Major;

Ștefan Niculescu – Tastenspiel;

Paulo C. Chagas – Iconic Polyphony;

Bruce Reiprich – Evanescence;

Liviu Marinescu – Bent;

Ana Szilágyi – Flatus II

Gary Barnett este în prezent profesor la Facultatea de Muzică a Universității din California, Riverside.

Gary Barnett este în prezent profesorla Facultatea de Muzică a Universității din California, Riverside.A obținut doctoratul în muzicologie la aceeași universitate și diploma de master (secţia pian) la Universitatea din Kansas. Cercetarea și interpretarea sa se centrează pe literatura dedicată instrumentelor cu claviatură din diverse perioade și stiluri, incluzând muzica inspirată de Iberian-Latin folk, genuri comtemporane, muzica electronică cu pian a compozitorilor contemporani, precum și studii dedicate muzicii de pian din Europa Centrală. A concertat ca solist și în formații camerale în SUA, America Latină și Europa. În 2015 și 2016 a susținut recitaluri de muzică contemporană la București (Festivalul „George Enescu“, Universitatea Națională de Muzică). A susținut masterclasses la Royal Academy of Music din Londra, Saint George’s School din Roma, Academia de Arte Nanyang din Singapore și National Conservatory of Music din Quito (Ecuador).A fost invitat ca solist de către orchestra simfonică din Pasadena, eveniment despre care publicaţiaLos Angeles Time a scris, caracterizându-l drept un „pianist solist reflexiv și meditativ“, în timp ce înSalt Lake Tribune(Utah, SUA) apărea articolul cu titlul„Un virtuoz de cel mai inalt grad“.În anul 2016 a cântat muzică românească contemporană la Brick-5 (Asociaţia pentru promovarea artei şi tehnologiei multimedia din Viena).

Evenimentul este parte a Stagiunii muzicale ICR Viena şi marchează Ziua Internațională a Dunării, sărbătorită anual în data de 29 iunie.

Intrarea este liberă.