Participare românească la Târgul de literatură de la Stockholm

Participare romaneasca la Targul de literatura de la Stockholm

ICR Stockholm va participa la a doua ediţie a Târgului de literatură de la Stockholm, care în acest an se va desfăşura între 5-6 mai, cu un dialog literar între celor două poete invitate: Linda Maria Baros, scriitoare de origine română şi Hanna Riisager, scriitoare de origine suedeză.

Târgul de literatură se va deschide pe data de 5 mai, la Casa de Cultură a oraşului Stockholm (Kulturhuset) urmând ca dialogul dintre cele două poete să se desfăşoare pe 6 mai, începând cu ora 11:15.

Colaborarea celor două autoare a început în cadrul atelierului de traducere de poezie organizat anual de ICR Stockholm, la ediţia din 2016, atunci când Linda Maria Baros şi Hanna Riisager şi-au tradus reciproc poemele. La Târgul de literatură cele două poete vor descrie experienţa lor în cadrul atelierului de traducere, vor purta un dialog literar despre arta de a traduce un poem într-o altă limbă şi işi vor citi reciproc o parte dintre poeme.

Discuţia o va avea ca moderator pe cunoscuta poetă suedeză Agnes Gerner.

Intrare liberă!


Linda Maria Baros (n.1981) este membră titulară a Academiei Mallarmé din Franţa, laureată a celebrului Premiu Apollinaire şi redactor-şef al revistei internaţionale de poezie şi arte vizuale La Traductière. Poeziile ei au fost traduse şi publicate în 28 de ţări.















Hanna Riisager (n.1980) a studiat teoria literaturii, filosofia teoretica şi greaca clasică la Universitatea din Stockholm. Ca poet a debutat cu volumul För Kvalia (editura Dockhaveri, 2015) pentru care a şi fost nominalizată la premiul pentru debut Katapult, acordat de Uniunea Scriitorilor din Suedia.



















Agnes Gerner (n. 1984), locuieşte la Stockholm, unde lucrează în prezent ca bibliotecară la Biblioteca Regală. Agnes a fost nominalizată în 2014 la Premiul pentru Debut al ziarului Borås și a primit Premiul Katapult pentru volumul de poezii Skall.